Perunan rakastajan herne-perunacurry

keskiviikko 18. toukokuuta 2011


1-2 öljyä
1-2 rkl korianterinsiemeniä
1 tl fenkolinsiemeniä
0,5 tl sinapinsiemeniä
2 kanelitankoa
10 curryn lehteä
3 valkosipulinkynttä ohueksi leikattuna
2 sipulia hienonnettuna
3 vihreää chiliä leikattuna (jos haluat ruoasta tulisempaa, käytä chilistä myös siemenet)
kourallinen tuoretta korianteria, pilko myös varret
5 raakaa perunaa kuorittuna ja paloiteltuna
1 tlk tomaattimurskaa tai pieniä kirsikkatomaatteja
1-2 dl vettä
1 pss (150 g) herneitä
3 rkl maustamatonta jogurttia

  • lämmitä öljy pannulla ja lisää mausteet, valkosipuli, chili ja currynlehdet joukkoon, kypsennä muutaman minuutin ajan
  • lisää sipulit ja anna curryn hautua miedolla lämmöllä 15 minuuttia
  • lisää seuraavaksi korianterin leikatut varret, perunat, tomaattimurska ja vesi, hauduta kunnes perunat ovat kypsiä
  • lisää herneet, jogurtti ja korianterin lehdet
  • tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa

Huom! Jos sinulla ei ole currynlehtiä, voit lisätä tavallista curryjauhetta niiden sijaan. Yhtä lailla voit laittaa kanelitankojen sijaan jauhettua kanelia. Kanelia ei kannata jättää pois, sillä se parantaa curryn makua huomattavasti. Jos taas käytät curryyn kanelitankoja, voit käyttää niitä toistekin esimerkiksi meksikolaiseen moleen. Huuhda ne vain puhtaaksi käytön jälkeen ja anna kuivahtaa paperin tai pyyhkeen päällä.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.