Vadelmainen jälkiruoka tähteistä

sunnuntai 15. toukokuuta 2011


Perjantaina iskin tuskan paikka, sillä teki mieli jotain makeaa. En voinut leipoa mitään, koska uunimme on rikki. Edelleen. Ehdimme käyttää sitä keittiöremontin valmistuttua kuukauden verran ja sen jälkeen meni näyttö. Elektronisessa uunissa se tarkoitti sitä, että uunitoiminnot ja lämpötilat piti valita sokkona. Koska emme tienneet, mikä lämpötila uunissa oli, mies viritteli erillisen lämpömittarin uuniin. Huoltoa odotimme yli viikon ja huollon jälkeen, uuni lakkasi toimimasta täysin. Ja nyt odotamme uusia lisäosia Italiasta tulevaksi. Uuni on siis ollut enemmän tai vähemmän rikki pääsiäisestä alkaen Sanalla sanoen masentavaa, sillä haluaisin leipoa pitkästä aikaa ja täydentää keksivarastojani. Mutta minkäs teet! Koska en ollut henkisesti valmistautunut tekemään jälkiruokaa, en ollut ostannut kaupasta mitään raaka-aineita. Makean puutteessa virittelin kuitenkin jääkaapin tähteistä jälkiruoan:
  • kermaa vaahdotettuna
  • tuorejuuston jämät
  • vadelmat, jotka ostin aamiaista varten
  • Marsala-viiniin kostutettuja piparkakkuja
  • murskattuja marenkeja ja keksejä
Kermavaahto ja tuorejuusto vain sekaisin, sokeria sekaan. Kostutin piparkakkuja Marsala-viinissä ja laitoin ne lasin pohjalle. Tämän jälkeen lusikoin kerroksittain kermaseosta, vadelmia, keksejä, marenkeja ja vielä ripaus kanelia pinnalle. Hyväähän siitä tuli. Voilà, hätä keinot keksii!

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.