Keväisiin juhliin helppoja herkkuja

perjantai 6. toukokuuta 2011


Yllätysvieraille, kevään juhliin tai äidille saat taiottua pikaisen marjakakun omasta pakastimestasi, jos sinne on jäänyt kummittelemaan joulun tähteenä torttutaikinaa ja viime kesän marjasatoa. Yhtä helposti saat tehtyä Pavlovan marenkipohjasta tai pienistä marenkikekseistä näyttävän näköisiä marjaleivoksia.

Marjakakku

voitaikinaa
vatkattua kermaa
sokeria
mansikoita/mustikoita/vadelmia/viinimarjoja
mantelijauhetta/pähkinöitä

Kaulitse voitaikina haluamaasi muotoon tai asettele valmiit taikinalevyt vieritysten pellille. Voit painella tai kaulia ne yhteen. Paista uunissa 200 asteessa, kunnes taikina on kauniin ruskea. Anna levyn jäähtyä.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta oman maun mukaan. Ensimmäiseen versioon lisäsin itse ainoastaan sokeria ja mantelijauhetta. Kerman voi maustaa myös pähkinöillä tai liköörillä. Lusikoi kerma voitaikinan päälle ja asettele marjat päälle.

Kakun voi tarjota heti tai myöhemmin, voitaikina ei kostu kermasta ja marjoista liikaa vaan säilyttää mukavan nihkeytensä.


Mocca cotta kuudelle henkilölle

4 dl kuohukermaa
1 rkl pikakahvijauhetta
3 liivatelehteä
100 g maitosuklaata
1 rkl vaahterasiirappia

koristeluun rouhittua tummaa suklaata, keksinmuruja tai marjoja
  • kaada kerma ja kahvijauhe kattilaan, kuumenna lähes kiehuvaksi
  • pane liivatelehdet kylmään veteen viideksi minuutiksi
  • leikkaa tai rouhi maitosuklaa kulhoon ja kaada kuuma kerma päälle, sekoita kunnes suklaa on sulanut
  • purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota ne kuumaan kerma-suklaaseokseen
  • mausta vaahterasiirapilla
  • jaa seos kuuteen pieneen lasiin ja peitä ne kelmulla
  • anna mocca cottien hyytyä jääkaapissa vähintään pari tuntia, mielellään yön yli
  • koristele suklaalla tai marjoilla
Vinkki! Maustoin mocca cottat vappuna raastetulla appelsiininkuorella ja vaihdoin maitosuklaan tummaan suklaaseen. Yhtä lailla seoksen voi maustaa esim. minttuöljyllä tai suosikkiliköörillä.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.