Avokadoleipää dukkahilla

torstai 17. maaliskuuta 2016



Pinterestissä pörräily tuo toisinaan eteeen loistavia ideoita ja tämä avokadoleipä on ehdottomasti yksi parhaimpia. Avokadon päälle ripotellaan dukkahia ja homma on aika lailla selvä. Parasta tässä oli vielä se, että minulla oli kaapissa valmista dukkahia.

Dukkah on siis mausteseos, johon tulee erilaisia pähkinöitä, siemeniä ja mausteita. Tsekkaa Chef Santerin ohje alta. Olen aiemmin syönyt dukkahia punajuurihummuksen kanssa ja sitä voi käyttää käytännössä kaikenlaisiin ruokiin. Voit maustaa sillä salaatteja ja keittoja tai paneroida kanaa, kalaa ja lihaa. Satsille dukkahia on siis muutakin käyttöä kuin leivän mausteeksi. Tähän jää koukkuun!


Avokadoleipä dukkahilla

ruis- tai maalaisleipää
oliiviöljyä
avokadoa
sitruunan mehua
dukkahia

- paahda leipä halutessasi
- pirskottele pinnalle hieman oliiviöljyä
- viipaloi avokado päälle
- purista sitruunanmehua pinnalle ja ripottele vielä dukkahia pintaan

Dukkah

100 g cashewpähkinöitä
100 g kuorittuja manteleita
50 g pinjansiemeniä
2 rkl korianterinsiemeniä
2 rkl fenkolinsiemeniä
3 rkl paahdettua sipulia
2 tl jauhettua juustokuminaa
1 tl suolaa
1 tl ruskeaa sokeria

Paahda pähkinät ja pinjansiemenet joko paistinpannulla ilman rasvaa tai 200-asteisessa uunissa kauniin ruskeiksi. Paahda myös korianterin- ja fenkolinsiemeniä pannulla, kunnes ne tummuvat hieman ja levittävät ihanaa tuoksua keittiöön.

Murskaa pähkinät ja mausteet tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella karkeaksi rouheeksi. Säilytä mausteseos kannellisessa astiassa jääkaapissa, jotteivät pähkinät härskiinny.

2 kommenttia

  1. Avokadoleipä maistuu aina! Mulla tosin avokadon alla piilee nykyään tattarinäkkäri, eikä ihana juurileipä niin kuin ennen (snif!). :)

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.