Kikhernesalaatti

maanantai 2. toukokuuta 2011

Kasvisruokailu jatkuu kikhernesalaatin parissa. Palkokasveihin kuuluvat kikherneet sisältävät runsaasti kivennäisaineita, proteiinia ja kuitua. Jos et käytä papuja tai herneitä vielä ruoanlaitossa, suosittelen ottamaan ne valikoimaan pikimmiten. Ne ovat terveellisiä eivätkä maksa juuri mitään. Sopii hyvin tänään alkavaan Nuukuusviikkoon, vaikkakin sen teemana on kestävä kuluttaminen.

Kikhernesalaatti  4 henkilölle

1 tlk (400 g) kypsiä kikherneitä
2 pientä punasipulia pieneksi silputtuna
tuoretta ruohosipulia silputtuna
tuoretta persiljaa silputtuna
tuoretta korianteria silputtuna
1 rkl juustokuminaa
suolaa
mustapippuria
2-4 rkl oliiviöljyä
4 rkl etikkaa (valkoviini-, omenaviinietikka)
1 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä


Sekoita kaikki ainekset keskenään. Syö salaatti sellaisenaan tai esim. paistetun kalan kanssa.
Huom! Jos keität itse kikherneet kypsiksi, voit valmistaa salaatin lämpimistä tai myöhemmin yhtä lailla jäähtyneistäkin kikherneistä. Salaatti maistuu sekä kylmänä että haaleana.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.