Toscanalainen papupata

lauantai 14. toukokuuta 2011


Lämpimien aurinkopäivien jälkeen maistui pitkästä aikaa lämmittävä kasvispata. Tämä on italialainen vastine ranskalaiselle ratatouille. Kasvikset voi valita mieltymyksensä mukaan, minua eniten ilahdutti padan perunat.

Italialainen papupata   4 annosta
Cianfotta

1 tlk tai 250 g kypsiä cannellonipapuja
1 munakoiso kuutioituna
suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä
1 sipuli pilkottuna
2 valkosipulinkynttä kuorittuna
2 sellerinvartta pilkottuna
1 tl tuoretta rosmariinia silputtuna
2 keltaista paprikaa kuutioituna
2 raakaa perunaa kuutioituna
1-2 tlk tölkkitomaatteja tai 450 g tuoreita tomaatteja kuutioituna
ripaus chilirouhetta
kourallinen tuoretta persiljaa ja basilikaa silputtuna

  • laita munakoisot siivilään tai leikkuulaudan päälle ja ripottele niiden päälle suolaa, anna itkettyä  20 minuuttia
  • huuhtele suola pois ja taputtele munakoisot kuiviksi
  • freesaa sipulit oliiviöljyssä, lisää sellerit ja rosmariini
  • lisää muut kasvikset, suola, pippuri ja chili
  • sekoita hyvin ja anna padan hautua puolisen tuntia
  • lisää keitetyt tai valmiina ostetut pavut ja jatka hauduttamista 10 minuuttia
  • sekoita persilja ja basilika joukkoon ja tarkista maku, lisää suolaa ja pippuria
  • syö sellaisenaan tai leivän kera 

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.