Lämpimien aurinkopäivien jälkeen maistui pitkästä aikaa lämmittävä kasvispata. Tämä on italialainen vastine ranskalaiselle ratatouille. Kasvikset voi valita mieltymyksensä mukaan, minua eniten ilahdutti padan perunat.
Italialainen papupata 4 annosta
Cianfotta
1 tlk tai 250 g kypsiä cannellonipapuja
1 munakoiso kuutioituna
suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä
1 sipuli pilkottuna
2 valkosipulinkynttä kuorittuna
2 sellerinvartta pilkottuna
1 tl tuoretta rosmariinia silputtuna
2 keltaista paprikaa kuutioituna
2 raakaa perunaa kuutioituna
1-2 tlk tölkkitomaatteja tai 450 g tuoreita tomaatteja kuutioituna
ripaus chilirouhetta
kourallinen tuoretta persiljaa ja basilikaa silputtuna
- laita munakoisot siivilään tai leikkuulaudan päälle ja ripottele niiden päälle suolaa, anna itkettyä 20 minuuttia
- huuhtele suola pois ja taputtele munakoisot kuiviksi
- freesaa sipulit oliiviöljyssä, lisää sellerit ja rosmariini
- lisää muut kasvikset, suola, pippuri ja chili
- sekoita hyvin ja anna padan hautua puolisen tuntia
- lisää keitetyt tai valmiina ostetut pavut ja jatka hauduttamista 10 minuuttia
- sekoita persilja ja basilika joukkoon ja tarkista maku, lisää suolaa ja pippuria
- syö sellaisenaan tai leivän kera
Ei kommentteja
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.