Dutch baby eli pannukakku paistinpannussa

torstai 7. kesäkuuta 2018



Bongasin muistaakseni toukokuun Glorian Ruoka & Viini -lehdestä houkuttelevan ja simppelin reseptin - Dutch babyn eli suolaisen pannukakun paistinpannulla! Nappasin reseptin talteen puhelimeeni ja jo parin päivän päästä päätin valmistaa sitä illalliseksi. Täytteeksi valikoitui pakastimesta löytyvät katkaravut, mutta kylmäsavulohen jätin tällä erää pois – enhän aikonut lähteä ruokaa varten erikseen kauppaan. Muina täytevaihtoehtoina esiteltiin herne-vuohenjuusto ja Croque Monsieur eli kinkkua, juustoa ja uppomunaa. Kivalta nekin kuulostavat, täytynee testata joskus myöhemmin.

Vaikka pannukakku on suurta herkkuani, tähän alkuperältään saksalais-amerikkalaiseen paistinpannussa ja uunissa kypsennettävään versioon en ollut aiemmin törmännyt. Johtunee puhtaasti siitä, etten ole käynyt siellä ja suorastaan välttelen kaikenlaisia leivontaan liittyviä blogeja, lehtiä ja kirjoja. Tällä kertaa en voinut reseptiä ohittaa, koska niin aamiaiselle kuin lounaalle sopiva pannukakku houkutteli pienellä koollaan ja suolaisella täytteellään. Meidän kahden hengen taloudessa kun ei kannata pellillistä pannukakkua valmistaa omiin tarpeisiin, tämä valurautapannuun valmistuva ruoka osui täydellisesti maaliin. Ja toki, samalle pannukakkutaikinalle voi tehdä makeankin täytteen. Kyllä raparperi ja mansikka maistuisivat ihanalle!

Mutta jos siis mietit helposti valmistuvaa aamiaista tai lounasta, muista tämä pannukakku. Täytteeksi voi ostaa kaupasta parhaat herkut tai soveltaa jääkaapin tähteille uuden kohteen. Kokeile myös toista paistinpannulla uunissa valmistuvaa lempiruokaani - kesäkurpitsamunakasta!

Dutch baby eli pannukakku paistinpannulla 2 annosta

3 kananmunaa
2 dl täysmaitoa
2 rkl voita
1 1/4 dl vehnäjauhoja
2 rkl maissitärkkelystä
1 tl suolaa
mustapippuria
1 rkl voita pannun voiteluun

Ohjeen mukaan munien ja maidon tulisi olla huoneenlämpöisiä, ei ollut, pannukakku onnistui silti ja kohosi upeasti.

Nosta valurautainen paistinpannu (läpimitta 20-25 cm) uuniin. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.

Sulata voi. Vatkaa munat vaahdoksi ja kaada maito sen jälkeen joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää voisula joukkoon ja sekoita lopuksi jauhot, maissitärkkelys ja mausteet.

Ota kuuma paistinpannu uunista ja voitele se voilla. Kaada taikina pannuun ja nosta pannu takaisin uuniin 20-30 minuutiksi. Pannukakku on valmis, kun se on kauniin ruskea ja kohonnut.

Tarjoa pannukakut katkaraputäytteen ja grillattujen kurkkujen kanssa.

Katkaraputäyte 2 annosta

1 pieni punasipuli hienonnettuna
2 tl sitruunankuorta raastettuna
1-2 rkl sitruunanmehua
suolaa, mustapippuria
200-300 g katkarapuja (säilyke tai pakaste) tai savulohta
ruohosipulia tai tilliä hienonnettuna
2 rkl creme fraichea / maustamatonta jogurttia / majoneesia

Yhdistä aineet keskenään ja tarkista maku.

Grillatut kurkut 2-4 annosta

1 kurkku
Mausteöljy
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1-2 rkl rypsiöljyä
1 tl juoksevaa hunajaa
1-2 tl sitruunanmehua
suolaa

Tee ensin mausteöljy ja sekoita ainekset keskenään.
Kuori kurkku raidalliseksi, halkaise ja poista siemenet lusikalla. Leikkaa kurkku paksuiksi tikuiksi.

Paista kurkkuja grillissä tai parilapannussa, kunnes ne saavat väriä pintaan ja pehmenevät hieman. Sekoita mausteöljy joukkoon.


4 kommenttia

  1. Vautsi, tämä menee testiin täällä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanan simppeli kesäruoka, toivottavasti maistuu teillekin!

      Poista
  2. Dutch babyllä ei ole itse asiassa mitään tekemistä Alankomaiden, Hollannin tai hollantilaisten kanssa. Nimi lienee vääntynyt sanasta "deutch", eli tämä on saksalaisten Amerikkaan viemä herkku.

    Itse teen makeampaa versiota, sitruunankuorta taikinaan, kypsän päälle lemon curdia ja tomusokeria. Reseptiä voi toki muutella omien mieltymysten mukaan. Mainio ruoka tosiaan yhden tai kahden hengen talouteen ison pellillisen asemesta.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.