Vastapainoksi kasvispainotteiselle ruokavaliolle mies valmisti lihapataa isäni ampumasta hirvestä. Luettakoon näin ollen lähiruoaksi. Kotiin kuljetuksella.
600 g hirven paistia kuutioituna
2 sipulia pilkottuna
3 valkosipulinkynttä viipaloituna
oliiviöljyä tai voita
1 prk tomaattipyrettä
1 prk tomaattimurskaa
punaviiniä tarpeen mukaan
muutama laakerinlehti
murskattuja fenkolinsiemeniä ja juustokuminaa
pari timjaminoksaa ja tuoretta oreganoa
pari chorizoa viipaloituna
1-2 rkl sitruunamehua
1-2 rkl rusinoita hieman pilkottuna
1 kanelitanko
suolaa, mustapippuria
- ruskista lihapalat öljyssä tai voissa, nosta sivuun
- kuullota seuraavaksi sipulit ja lisää tomaattipyre
- lisää tomaattimurska ja punaviiniä, kunnes lihat peittyvät
- heitä mausteet ja chorizo sekaan
- hauduta kunnes lihat ovat kypsiä
- mausta tarpeen mukaan suolalla ja pippurilla
- tarjoile couscousin, riisin tai speltin kera
- muutaman valkosipulinkynnen
- muutaman laakerinlehden
- lorauksen punaviinietikkaa
- suolaa, mustapippuria
- punaviiniä
- kanelitangon ja
- kuivattua oreganoa
Ei kommentteja
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.