Välimerellinen hirvipata

maanantai 9. toukokuuta 2011


Vastapainoksi kasvispainotteiselle ruokavaliolle mies valmisti lihapataa isäni ampumasta hirvestä. Luettakoon näin ollen lähiruoaksi. Kotiin kuljetuksella.

600 g hirven paistia kuutioituna
2 sipulia pilkottuna
3 valkosipulinkynttä viipaloituna
oliiviöljyä tai voita
1 prk tomaattipyrettä
1 prk tomaattimurskaa
punaviiniä tarpeen mukaan
muutama laakerinlehti
murskattuja fenkolinsiemeniä ja juustokuminaa
pari timjaminoksaa ja tuoretta oreganoa
pari chorizoa viipaloituna
1-2 rkl sitruunamehua
1-2 rkl rusinoita hieman pilkottuna
1 kanelitanko
suolaa, mustapippuria
  • ruskista lihapalat öljyssä tai voissa, nosta sivuun
  • kuullota seuraavaksi sipulit ja lisää tomaattipyre
  • lisää tomaattimurska ja punaviiniä, kunnes lihat peittyvät
  • heitä mausteet ja chorizo sekaan
  • hauduta kunnes lihat ovat kypsiä
  • mausta tarpeen mukaan suolalla ja pippurilla
  • tarjoile couscousin, riisin tai speltin kera
Jos sinulla on aikaa, liha kannattaa laittaa marinadiin edellisenä iltana. Marinadiin voit laittaa esim. :
  • muutaman valkosipulinkynnen
  • muutaman laakerinlehden
  • lorauksen punaviinietikkaa
  • suolaa, mustapippuria
  • punaviiniä
  • kanelitangon ja 
  • kuivattua oreganoa

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.