Aasialaiset katkarapusalaattikääryleet
Kastike:
1 limen tai sitruunan kuori ja mehu
1 rkl kalakastiketta (fish sauce)
1 tl hoisin-kastiketta
1 siemenistä puhdistettu chili ohuina viipaleina
1 kuorittu valkosipulinkynsi silputtuna
Täyte:
100 g keitettyjä ja kuorittuja katkarapuja
kourallinen pavunituja
50 g pakasteherneitä sulatettuna
1 porkkana tikkumaisina suikaleina
2 rkl korianteria silputtuna
2 tl kuumalla pannulla paahdettuja seesaminsiemeniä
vietnamilaisia riisipaperikuoria, joiden läpimitta on 16cm
makeaa chilikastiketta
- yhdistä kastikkeen ainekset ja siirrä sivuun
- yhdistä sen jälkeen katkaravut, herneet, porkkanat, idut, korianteri ja seesaminsiemenet erillisessä kulhossa
- kaada kastike päälle ja sekoita
- kasta riisipaperit yksi kerrallaan kuumaan veteen (tarkasta paketin kyljestä kuinka kauan niitä pidetään vedessä, sillä valmistajasta riippuen niitä pidetään 5-30 sekuntiin vedessä)
- nosta riisipaperi leikkuulaudalle tai työtasolle pehmenemään
- laita lusikallinen täytettä salaattiseosta kuoren keskelle ja taita paperin toinen puoli päälle
- taita kummatkin päät kääryleen sisään ja käännä ympäri, jotta saat pitkän sauman suljettua
- aseta saumapuoli alaspäin
- jos kääryleitä ei tarjoilla heti, peitä ne kostealla pyyhkeellä
- tarjoa lisäksi chilikastiketta, johon kääryleitä voi dipata
Ei kommentteja
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.