Suuret suosikkini - aasialaiset kääryleet

tiistai 24. toukokuuta 2011

Pitkästä aikaa lautaselle päätyi aasialaishenkisiä kääryleitä. Teimme miehen kanssa kääryleet jälleen samalla täytteellä, mutta täytettä voi varioida mielensä mukaan. Kasvissyöjällekin nämä kääryleet ovat täydellistä purtavaa, kunhan vain jättää katkaravut pois.

Aasialaiset katkarapusalaattikääryleet

Kastike:
1 limen tai sitruunan kuori ja mehu
1 rkl kalakastiketta (fish sauce)
1 tl hoisin-kastiketta
1 siemenistä puhdistettu chili ohuina viipaleina
1 kuorittu valkosipulinkynsi silputtuna

Täyte:
100 g keitettyjä ja kuorittuja katkarapuja
kourallinen pavunituja
50 g pakasteherneitä sulatettuna
1 porkkana tikkumaisina suikaleina
2 rkl korianteria silputtuna
2 tl kuumalla pannulla paahdettuja seesaminsiemeniä

vietnamilaisia riisipaperikuoria, joiden läpimitta on 16cm
makeaa chilikastiketta

  • yhdistä kastikkeen ainekset ja siirrä sivuun
  • yhdistä sen jälkeen katkaravut, herneet, porkkanat, idut, korianteri ja seesaminsiemenet erillisessä kulhossa
  • kaada kastike päälle ja sekoita
  • kasta riisipaperit yksi kerrallaan kuumaan veteen (tarkasta paketin kyljestä kuinka kauan niitä pidetään vedessä, sillä valmistajasta riippuen niitä pidetään 5-30 sekuntiin vedessä)
  • nosta riisipaperi leikkuulaudalle tai työtasolle pehmenemään
  • laita lusikallinen täytettä salaattiseosta kuoren keskelle ja taita paperin toinen puoli päälle
  • taita kummatkin päät kääryleen sisään ja käännä ympäri, jotta saat pitkän sauman suljettua
  • aseta saumapuoli alaspäin
  • jos kääryleitä ei tarjoilla heti, peitä ne kostealla pyyhkeellä
  • tarjoa lisäksi chilikastiketta, johon kääryleitä voi dipata

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.