Etikkaiset valkosipulikurkut

keskiviikko 21. elokuuta 2013


Jestas sentään, nyt löytyi loistava resepti avomaankurkkujen säilömiseen. Tämän herkun tarjosi Kulinaarimuruja, alkuperäinen ohje löytyy täältä. Kurkkujen "tulille pistäessä" en osannut odottaa näin hyvää lopputulosta, mutta ei voi mitään. Ensimmäisen purkin olen pian syönyt sellaisenaan. Love it! Jos avomaankurkku jaksaa tuottaa vielä satoa, taidan tehdä uuden satsin.

Etikkaiset valkosipulikurkut

2 kg avomaankurkkuja
1 l kivennäisvettä
4 dl väkiviinaetikkaa
4 dl sokeria
½ dl suolaa
2 rkl sinapinsiemeniä
nippu tilliä hienonnettuna
1-2 kokonaista valkosipulia eli noin 10-20 valkosipulinkynttä


  • huuhtele ja viipaloi kurkut
  • sekoita muut ainekset astiassa (kattilassa, ämpärissä tms.). Jos käytät kynnellisiä valkosipuleita, puolita kuoritut kynnet. Yksikyntiset voit leikata neljään osaan.
  • lisää kurkkuviipaleet liemeen ja sekoita hyvin. Tässä vaiheessa voi tuntua, että lientä ei ole tarpeeksi peittämään viipaleita. Kurkuista kuitenkin irtoaa sen verran reippaasti nestettä, että pian viipaleet lilluvat väljässä liemessä. 
  • aseta astian kansi paikoilleen ja anna kurkkujen muhia liemessä kolmen päivän ajan. Sekoita satsia välillä.
  • lusikoi kurkut lasipurkkeihin ja säilytä niitä jääkaapissa. Tästä määrästä riitti tavaraa neljään keskikokoiseen purkkiin. 

2 kommenttia

  1. Todella hyviä kurkkuja. Kiitos hyvästä ohjeesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä, hyvä! Täällä jo suunnittelen uuden satsin valmistamista, kun yksi purkki hupenee niin nopeasti.

      Poista

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.