Parsalasagne

keskiviikko 25. toukokuuta 2011


Parsakauden kunniaksi on tässä kodissa syöty erittäin paljon sesonkiherkkua. Muodossa kuin muodossa. Parsaa munakkaassa, pastassa, hollandaisekastikkeella, serranokinkkuun käärittynä, fenkolirisotossa ja viimeksi lasagnessa. Grillattu parsa ja parsapiirakka on vielä kokematta tältä keväältä, mutta vielä sen ehtisi.

Parsalasagne neljälle henkilölle

8-12 kpl lasagnelevyjä (tuore tai kuivattu)
2 isohkoa punttia vihreää parsaa kuorittuna ja paloiteltuna
1 rkl oliiviöljyä
1 iso sipuli hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 pieni paketti pekonia tai pancettaa paloiteltuna (tämän voi hyvin jättää pois)
1-2 dl tomaatti- tai basilikapestoa
1-2 pkt mozzarellaa paloiteltuna
1 prk (250 g) ricottaa tai maustamatonta tuorejuustoa
2 dl raastettua parmesania
1-2 rkl voita
suolaa, mustapippuria
  • kiehauta parsat melkein kypsäksi hyvin suolatussa vedessä, siirrä syrjään ja valuta
  • jos käytät pekonia, paista ne rapeaksi kuivalla paistinpannulla ja nosta syrjään
  • freesaa seuraavaksi sipulit öljyssä
  • lisää pekonit, ricotta ja parsa pannuun ja sekoita
  • mausta tarpeen vaatiessa suolalla ja pippurilla
  • laita pestoa ohut kerros uunivuoan pohjalle
  • asettele lasagnelevyt päälle
  • nostele parsa-juustoseosta päälle
  • lisää seuraavaksi mozzarellaa ja parmesania päälle ja jatka kerrosten tekemistä
  • päällimmäisessä kerroksessa tulisi olla lasagnelevyjen päällä tomaattipestoa, mozzarellaa, parmesania
  • nostele päälle vielä voinokareita ja paista 175 asteessa, kunnes levyt ovat pehmeitä ja juustot ovat sulaneet
Huom! Voit tehdä lasagneen sopivan tomaattipeston itse aurinkokuivatuista tomaateista, parista puntista basilikaa ja parmesanjuustosta. Lisäät vain kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sekoitat hienoksi tahnaksi.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.