Belugalinssisalaatti

keskiviikko 14. helmikuuta 2018




Toiveeni linssien ja papujen syömisen lisäämisestä on hyvässä vauhdissa! Valmistimme viikonloppuna belugalinssikaviaaria blinien seuraksi ja yllätyin oikein kunnolla linssien sopivuudesta blinien kylkeen. Järjettömän yksinkertaista ja niin hyvää! Toinen oivallus osui puna- ja mustaherukoiden käyttämiseen linssien joukossa. Miten loistavaa happoa ne antavatkaan täytteelle! Tuli suorastaan tyhmä olo, etten ollut itse tätä koskaan tajunnut. Glorian Ruoka & Viini -lehden tekijät ovat tämän tajunneet vuosia sitten, onneksi yhdistelmä osui minunkin silmiini vanhoja lehtiä selaillessa. 

Valmistimme blinejä ja belugalinssikaviaaria täyden satsin eli meille kahdelle aivan liikaa. Loppujen lopuksi se oli kuitenkin hyvä ratkaisu, sillä näin maanantain ruoka oli jo valmiina. Belugalinssikaviaari muuttuu nopeasti arki-illan salaatiksi tai lisukkeeksi paistetulle kalalle. Tai meidän tapauksessamme maittaville harissalihapullille. Yksi vaihtoehto on kumota kaviaari kattilaan ja muuntaa se lämpimäksi kasvispadaksi. Vaatimattoman näköinen belugalinssisalaatti osoittautui upeanmakuiseksi! 


Belugalinssisalaatti / Belugalinssi-herukkakaviaari noin 6-7 dl

2 dl mustia belugalinssejä (6 dl kypsänä)
5 dl vettä
1 laakerinlehti
1 punasipuli hienonnettuna
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
öljyä
2 rkl mustaherukkahyytelöä
1 dl tuoretta tilliä hienonnettuna
1 sitruunan mehu
1 dl musta- tai punaherukoita
2 rkl kapriksia
suolaa, mustapippuria

Keitä linssit kypsiksi laakerinlehdellä maustetussa vedessä, noin 20 minuuttia. Valuta ja jäähdytä.

Lämmitä öljyä pannulla ja freesaa sipulit pehmeiksi. Lisää valkosipuli ja mustaherukkahyytelö ja paista hetki.

Yhdistä kypstä linssit, sipuliseos, tilli ja loput ainekset keskenään. Maista ja anna linssikaviaarin maustua noin tunti ennen tarjoamista.



Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.