Inkiväärinen tomaattipasta

sunnuntai 15. toukokuuta 2011


Torstai-ilta huipentui uutukaiseen makuyhdistelmään - inkivääriin ja tomaattiin! Tästä pastasta tuli kerta heitolla yksi ruokasuosikeistani. Pehmeää, raikasta, kevyttä, täyteläistä, kesäistä.Vastustamatonta.

Inkiväärinen tomaattipasta 3-4 henkilölle
Spaghetti con pomodoro, zenzero e mozzarella Aglio ja olio -kirjasta

loraus oliiviöljyä
2-3 valkosipulinkynttä ohueksi leikattuna
1 tlk tomaattimurskaa tai kokonaisia tölkkitomaatteja
3-5 cm pala tuoretta inkivääriä raastettuna
tuoretta basilikaa revittynä
tuoretta persiljaa silputtuna
1 tuore punainen chili silputtuna
suolaa, mustapippuria
hunajaa tai sokeria tarpeen mukaan
1 mozzarella kuutioituna
spaghettia

  • freesaa valkosipulia öljyssä pannulla
  • lisää tomaatit ja anna hautua 10-15 minuuttia
  • lisää inkivääriraaste, chilit, persilja ja basilika
  • anna makujen hautua hetken aikaa
  • laita spaghetti kypsymään hyvin suolattuun veteeen
  • mausta tomaattikastike suolalla ja pippurilla
  • halutessasi voit lisätä kastikkeeseen hieman hunajaa tai sokeria
  • sekoita kuutioitu mozzarella joukkoon ja sekoita
  • ripottele päälle vielä persiljaa
Suojaa ruoasta!
Hunajassa on C-vitamiinia, antioksidantteja, mineraaleja, entsyymejä sekä maitohappobakteeria. Suosittelen käyttämään hunajaa sokerin sijaan, sillä se edistää hyvien suolistobakteerien kasvua, jota tarvitsemme pysyäksemme terveinä.

Tomaatista puolestaan saat lykopeenia, joka suojaa elimistöäsi syövältä. Yleensä ravintoaineiden määrä vähenee valmistuksen yhteydessä, mutta tomaattipyreen, ketsupin ja tomaattimehun kaltaisissa prosessoiduissa tuotteissa tärkeiden ravintoaineiden saatavuus jopa paranee. Tomaattipyreessä on huomattavasti paljon enemmän lykopeenia kuin tuoreissa tomaateissa. Lasten voi siis huoletta antaa syödä ketsuppia. Luomusellaista.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.