Espresso- ja mantelibiscotit

maanantai 23. toukokuuta 2011


Uuni toimii jälleen ja juhlistin sitä leipomalla biscotteja. Lienekö parempi tapa aloittaa uutta viikkoa, kun upottaa sormi taikinaan! Tein saman tien kaksinkertaisen taikinan uusilla mauilla:

100 g huoneenlämpöistä voita
3 dl sokeria
2 kananmuna
reilu 6 dl vehnäjauhoja
hyppysellinen suolaa
4 tl leivinjauhetta

Espressobiscotit:
1-2 tl pikaespressojauhetta
1 tl kanelia
1 rkl raastettua appelsiininkuorta
1-2 rkl appelsiininmehua

Manteli-kardemummabiscotit:
1 ½ dl murskattuja manteleita tai mantelilastuja
2 tl jauhettua kardemummaa
1-2 rkl sitruunanmehua
  • vaahdota voi ja sokeri
  • sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää voivaahtoon
  • lisää vielä munat ja jaa taikina kahteen osaan
  • mausta toinen osa espressojauheella, kanelilla ja appelsiinilla, toinen manteleilla ja kardemummalla
  • muotoile taikinoista kiinteä massa, jaa taikina kahtia ja muotoile niistä leivinpaperin päälle pellille kaksi tankoa
  • paista 175 asteessa noin 25 minuuttia
  • anna tankojen hieman jäähtyä ja leikkaa ne vinoviipaleiksi
  • laita palat leikkauspinnat ylöspäin uuniin vielä noin 10 minuutiksi tai kunnes palat ovat rapeita

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.