Uuni toimii jälleen ja juhlistin sitä leipomalla biscotteja. Lienekö parempi tapa aloittaa uutta viikkoa, kun upottaa sormi taikinaan! Tein saman tien kaksinkertaisen taikinan uusilla mauilla:
100 g huoneenlämpöistä voita
3 dl sokeria
2 kananmuna
reilu 6 dl vehnäjauhoja
hyppysellinen suolaa
4 tl leivinjauhetta
Espressobiscotit:
1-2 tl pikaespressojauhetta
1 tl kanelia
1 rkl raastettua appelsiininkuorta
1-2 rkl appelsiininmehua
Manteli-kardemummabiscotit:
1 ½ dl murskattuja manteleita tai mantelilastuja
2 tl jauhettua kardemummaa
1-2 rkl sitruunanmehua
- vaahdota voi ja sokeri
- sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää voivaahtoon
- lisää vielä munat ja jaa taikina kahteen osaan
- mausta toinen osa espressojauheella, kanelilla ja appelsiinilla, toinen manteleilla ja kardemummalla
- muotoile taikinoista kiinteä massa, jaa taikina kahtia ja muotoile niistä leivinpaperin päälle pellille kaksi tankoa
- paista 175 asteessa noin 25 minuuttia
- anna tankojen hieman jäähtyä ja leikkaa ne vinoviipaleiksi
- laita palat leikkauspinnat ylöspäin uuniin vielä noin 10 minuutiksi tai kunnes palat ovat rapeita
Ei kommentteja
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.