Kurpitsagratiini

maanantai 17. elokuuta 2015




Omalta kasvimaalta ei kurpitsan makuun vielä päästä, mutta onneksi kyseistä herkkua saa kaupasta. Kurpitsaa, juustoa ja salviaa - siinä tämän ruoan pyhä kolminaisuus. Mahtavaa maanantairuokaa, joka maistuu sellaisenaan tai lisukkeena.

Kurpitsagratiini 4 henkilölle

1 butternut-kurpitsa kuorittuna ja ohueksi leikattuna (myskikurpitsa, talvikurpitsa)
öljyä
1 sipuli ohueksi siivutettuna
1-2 l tuoreita mangoldin tai pinaatin lehtiä
tuoreita salvian lehtiä
250 g ricottajuustoa
1 prk ranskankermaa
1-2 dl parmesania raastettuna
suolaa, mustapippuria
1 mozzarellapallo

Kuullota sipulia paistinpannulla ja lisää hetken kuluttua mangoldin lehdet joukkoon. Paista niitä sen aikaa, että lehdet pehmenevät ja menettävät muotonsa. Mausta suolalla ja pippurilla.

Sekoita kulhossa ricotta, ranskankerma ja parmesan sekaisin. Mausta seos mustapippurilla ja hienonnetulla salvialla ja maista. Lisää tarvittaessa suolaa.

Kokoa gratiini uuninkestävään vuokaan asettamalla pohjalle kerros kurpitsaa. Nostele päälle mangoldi-sipuliseos, salvian lehtiä ja lusikoi lopuksi juustoseosta päälle. Jatka näin, kunnes olet käyttänyt kaikki raaka-aineet.

Revi lopuksi mozzarella vuoan päälle ja paista kurpitsagratiinia 180 asteessa puolisen tuntia foliolla peitettynä. Ota sitten folio pois ja jatka paistamista toiset puoli tuntia tai kunnes kurpitsat ovat pehmentyneet.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.