Uunissa paistettua rapeaa kanaa

torstai 31. tammikuuta 2019



Paistettu kana on lähellä sydäntä ja maanantain iloksi päätin valmistaa lohturuokaa. Tiedän monen inhoavan koko lohturuoka-käsitettä, mutta itselleni se kertoo kyllä kaiken. Kun näin Instagramissa kuvan näistä maissihiutaleilla kuorrutetuista kanapaloista, näin kriteerien täyttyvän. Pehmeää kanaa rapealla kuorrutteella ja tulisen suloista kastiketta - nam! Ja mikä parasta, ruoka valmistuu uunissa eikä kanapaloja tarvitse paistaa runsaassa öljyssä ja käryyttää kotia karrelle. Rakastan toki paistettua ja friteerattua kanaa, mutta öljyn haju ei hivele mieltä. Vaikka lautaselle ilmestyi mättöruoan kaltainen annos, kokonaisuus oli kuitenkin ihanan raikas ja kepeä. Paistoin kanojen kanssa yhtä aikaa uunissa bataattia ja lisukkeeksi tein veriappelsiinisalaattia. Näitä hunajaisia ja tulisia kanapaloja aion valmistaa uudelleenkin ja helliä rakkaita ihmisiä! 

Kun päätin naputella reseptin tänne blogiin ylös, huomasin samalla, että olen kirjoittanut tänne vain kerran aiemmin tänä vuonna. Tämä ei itseäni haittaa yhtään, sillä blogi syntyi alun perin reseptivihkoksi. Olen toki kirjoittanut tänne puutarhaan, matkoihin ja ravintoloihin liittyviä juttuja, mutta sen enempää tuskin on luvassa tänäkään vuonna. Välillä olen miettinyt blogin sulkemista kokonaan tai uuden blogin perustamista eri teemalle, mutta motivaatiota ei ole ollut tarpeeksi. Videoitakaan en ole innostunut tekemään, sillä en kaipaa yhtään enempää ääntä elämääni. Ja tarkoitan siis todella fyysistä äänimaailmaa, joka saa aikaan jäätäviä päänsärkyjä. Jatkan siis reseptien ja uusien elämysten kerryttämistä, mutta en edes tiedä tulenko kirjoittamaan niistä kaikista blogiin. Tuskin. Arjen pienet hetket näkyvät hetken Instagramin tarinoissa, henkilökohtaiset elämänkuvat eivät missään. Makoisat ruoat tallentuvat blogin sivuille entiseen tyyliin, jos sikseen on. 

Herkullisia hetkiä tällekin vuodelle!


Uunissa paistettua rapeaa kanaa 3-4 henkilölle
resepti Half baked harvest -blogista

500 g maustamatonta, luutonta broileria/kanaa paloiteltuna
1,5 dl piimää
1 tl suolaa
3-5 dl maissihiutaleita hienonnettuna
2 rkl vehnäjauhoja
1 rkl kuivattua timjamia
oliiviöljyä

Laita kanapalat kulhoon tai pussiin, ripottele suola joukkoon ja kaada piimä päälle. Anna kanan mehevöityä ja mureutua jääkaapissa 20 minuuttia tai yön yli.

Laita uunipelti valmiiksi ja uuni lämpiämään 210 asteeseen.

Sekoita maissihiutaleet, jauhot, timjami ja ripaus suolaa kulhossa sekaisin. Nosta kanapalat vuoron perään piimästä ja pyöräytä kauttaaltaan muroseoksessa. Nosta palat leivinpaperin päälle pellille ja pirskottele lopuksi hieman öljyä päälle. Paista kanoja 15-20 minuuttia ja käännä ne sen jälkeen ylösalaisin, paista vielä 10 minuuttia. Huomaa, että paistoaika voi olla lyhyempi tai pidempi riippuen kanapalojen koosta.

Hunajakastike
6 rkl voita
2 rkl hunajaa
vajaa 1 tl cayennepippuria
1,5 tl chilijauhetta
1,5 tl savupaprikajauhetta
1,5 tl valkosipulijauhetta
suolaa

Kun kanat ovat uunissa, sulata sillä välin pienessä kasarissa voista ja hunajasta kanoille mausteineen kastike. Maista kastiketta ja lisää tarvittaessa mausteita. Huomaa, että savupaprikajauheita on erilaisia. Jos käytössäsi on tulinen versio, cayennea ei tarvitse enempää. Jos taas savupaprikasi on makeaa, tulisuutta tarvitsee lisätä. Mikäli tykkäät löträtä kastikkeiden kanssa, valmista heti tupla-annos kanapaloja varten. 

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.