Munakoisopullat

sunnuntai 1. toukokuuta 2011

Kasvispainotteinen kuukausi on starttaamassa ja sen voisi aloittaa tekemällä lihapullia munakoisosta. Söimme näitä kasvispullia vähän aikaa sitten ja lopputuloksen oltua loistava, päätin saada näitä myöhemminkin lautaselleni. Ensi kerralla voisi kokeilla pullia kesäkurpitsasta, porkkanasta tai kikherneestä. Kasvispullien tekeminen on erittäin helppoa, sillä jauhelihan tilalle tarvitsee vain valita haluamansa raaka-aine - yksinkertaista. Muut ainekset ovat itsesi valittavissa, mutta ihan perinteisellä lihapullaohjeella saat munakoisopullatkin valmistettua.


  • halkaise munakoisot pituussuunnassa kahtia ja paahda niitä uunissa 200 asteessa, kunnes sisus on pehmeää
  • anna munakoisojen jäähtyä ja kaavi "liha" lusikalla ulos
  • sekoita munakoiso, korppujauhot, munat, suola, mustapippuri keskenään tasaiseksi massaksi
  • lisäksi voit lisätä taikinaan mm. juustokuminaa, paprikaa tai yrttejä (basilika, oregano, timjami)
  • pyörittele taikina pulliksi ja kierittele ne vielä korppujauhoissa
  • paista yksi testipulla pannulla öljyssä, jotta saat taikinan koostumuksen ja maun kohdalleen ennen kuin paistat lopputaikinan. Munakoisopullat voit myös vaihtoehtoisesti uppopaistaa.
  • tarjoile munakoisopullat sellaisenaan, tsatsikin tai tomaattikastikkeen kera

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.