Lakritsi-fenkolikeitto neljälle henkilölle
2-4 rkl oliiviöljyä
2 isoa fenkolia suikaloituna
1 iso sipuli viipaloituna
2 valkosipulinkynttä viipaloituna
2 dl kermaa
2 dl valkoviiniä
1-2 dl kanalientä
2-4 cm lakritsijuurta
bouquet garnie eli yrteistä sidottu kimppu, joka laitetaan keiton joukkoon makua antamaan (esim. laakerinlehti, timjamia, rosmariinia, persiljaa)
- freesaa fenkolia ja sipuleita reilussa määrässä oliiviöljyä
- lisää puolet valkoviinistä ja anna sen haihtua
- lisää kerma, kanaliemi, loput viinistä, lakritsijuuren pätkä sekä yrttikimppu
- anna keiton hautua puolisen tuntia ja soseuta se hienoksi
- koristele keitto fenkolin lehtitupsuilla, tillillä tai persiljalla
- keiton päälle voi laittaa myös katkarapuja, kylmäsavulohta tai kuivattua sipulia
Ei kommentteja
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.