Paistettua kanaa, fenkolia ja orzoa

tiistai 3. huhtikuuta 2018

Pääsiäisen jälkeinen elämä huutaa osakseen hyvää ja nopeasti valmistuvaa ruokaa. Keväinen makumaailmakin on tervetullutta, joten sitruunainen ruoka toimii loistavasti tarpeeseen. Fenkoli jatkaa sitruunaista makua, mutta tuo samalla ruokaan pehmeyttä yhdessä orzon kanssa. Hiilihydraatit poimitaan tällä kertaa orzosta, joka on jyväpastaa ja muistuttaa olemukseltaan riisiä. Jos tuote ei ole sinulle vielä tuttu, nappaa kaupasta mukaan, sillä se sopii erinomaisesti myös keittoihin.

Tämä arkiruoka valmistuu alle puoleen tuntiin, mutta jos aikaa on enemmän käytettävänä, kannattaa ruoka valmistaa kokonaisesta kanasta. Lihan voi kypsentää edellisenä päivänä uunissa ja keittää lihasta puhdistetuista luista vielä herkullisen kanaliemen.


Paistettua kanaa, fenkolia ja orzoa 4 annosta
resepti Kana - kaikki kananpojasta -kirjasta

oliiviöljyä
1 purjon valkoiset osat ohueksi leikattuna
1/2 fenkoli ohuiksi siivuiksi leikattuna
2 1/2 dl orzo-pastaa
1 dl kuivaa valkoviiniä
6 dl kanalientä
2-4 rkl sitruunanmehua
1-2 tl sitruunankuorta
1 rkl voita
4-8 kanan rintapalaa tai ohutta pihviä
tuoretta minttua

Lämmitä öljy pannulla ja kuullota fenkolia ja purjoa 5 minuuttia. Lisää orzot ja paista, kunnes pasta alkaa hieman tummua. Lisää viini ja anna kiehahtaa. Lisää kanalientä vähitellen jatkuvasti sekoittaen, kunnes orzo on kypsää. Tämä vie noin 10 minuuttia.

Laita samalla kanat paistumaan toiselle pannulle. Paista pihvit molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Ohuet pihvit paistuvat muutamassa minuutissa.

Mausta lopuksi orzo sitruunanmehulla ja -kuorella ja voilla. Tarkista maku. Annostele orzo lautaselle, nosta kana päälle ja koristele tuoreilla yrteillä.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.