Salviaperunat
kuorittuja ja viipaloituja perunoita tarpeen mukaan
tuoretta salviaa
1-3 dl sulatettua voita perunamäärän mukaan
suolaa, mustapippuria
juustoraastetta (tähteitä kaapista tai omaa suosikkijuustoa, esim. emmantal, parmesan)
- sipaise uunivuoan pohjaa voilla tai öljyllä
- lado perunoita vuokaan kerroksen tai parin verran
- rouhi suolaa ja pippuria päälle, lisää salvianlehtiä
- lado kerroksia ja jatka näin, kunnes kaikki perunat on ladottu vuokaan
- kaada voisulaa kohtuudella päälle (perunoita ei siis peitetä kauttaaltaan voilla)
- paista 175 asteessa, kunnes perunat ovat lähes kypsiä
- levitä juustoraaste päälle ja paista korkeammassa lämpötilassa, kunnes juusto on sulanut ja paistopinta kauniinvärinen. (Itse pidän tummasta, rapeasta ja melkein palaneesta, mutta kukin makunsa mukaan. )
Hei,
VastaaPoistaOlen aloitteleva keittiöbloggaaja, tule tsekkaamaan!
www.PikesKitchen.blogspot.com