Nygren tarjoaa eittämättä kaupungin parhaan graavi- ja kylmäsavulohen. Tänään ostimme aamiaispöytään sitruunaista graavilohta ja illalliseksi kuhaa. Herkullista!
Kala on täydellinen proteiinin lähde, koska se sisältää useita ravintoaineita, joita ei saa juuri mistään muualta. Tällaisia ovat esim. rasvahapot ja D-vitamiini. Meidän pohjoisessa asuvien tulisikin syödä kalaa vähintään pari kertaa viikossa, koska emme saa auringosta tarpeeksi D-vitamiinia.
Illallispöydän kuhan mies paistoi voissa ja tarjosi oheen porkkanapyreetä ja kermaista valkoviini-
rakuunakastiketta.
Valkoviini-rakuunakastike
2 rkl oliiviöljyä
3 salottisipulia pieneksi hienonnettuna
reilu desi valkoviiniä
3 dl kalalientä
reilu 2 dl kuohukermaa
loraus sitruunamehua
suolaa, mustapippuria
kourallinen rakuunanlehtiä silputtuna
- Kuumenna öljy, lisää suola ja pippuri. Kuullota sipuleita viitisen minuuttia eli kunnes se on pehmeää ja läpikuultavaa.
- Kaada valkoviini kattilaan ja keitä kokoon, kunnes neste on melkein kokonaan haihtunut.
- Lisää kalaliemi, kuumenna ja keitä kokoon, kunnes jäljellä on noin puolet liemestä.
- Kaada kerma joukkoon ja anna porista sakeaksi kastikkeeksi.
- Siivilöi kastike kulhoon ja mausta suolalla, mustapippurilla ja sitruunamehulla.
- Pidä kastike lämpimänä ja sekoita rakuuna joukkoon juuri ennen tarjoilua.
oliiviöljyä tai voita
1-2 sipulia pilkottuna
4-6 porkkanaa pilkottuna
kasvislientä
suolaa, mustapippuria
tuoretta persiljaa tai rakuuna hienoksi leikattuna
- Kuullota sipulit öljyssä ja lisää porkkanat joukkoon.
- Lisää kasvislientä sen verran, että porkkanat melkein peittyvät.
- Keitä kypsäksi ja soseuta. Jos haluat pyreestä kiinteämpää, kaada nestettä pois ennen soseuttamista.
- Mausta suolalla, pippurilla ja yrteillä.
Ei kommentteja
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.