Provencelainen kasvishöystö eli ratatouille

tiistai 3. toukokuuta 2011

Tiistain tohinaan sopii hyvin ranskalainen kasvispata, johon voi lisätä jääkaapista löytyviä tähteitäkin. Ratatouillesta on tehty jos jonkinlaisia versioita, omani olen ottanut suoraan vanhasta kokkikoulun kirjasta. Mies sen sijaan käytti tämänpäiväiseen ruokaan Tyler Florencen ohjetta. Tämä värikäs ruoka piristää arkea ja on terveellistä. Jos haluat elää terveellisesti, suosittelen syömään itsetehtyä värikästä ruokaa!

Ratatouilleen tarvitset:
  • 1 munakoiso kuutioituna
  • 1 sipuli silputtuna
  • 2 vihreää paprikaa viipaloituina
  • 1 punainen paprika viipaloituna
  • 1 kesäkurpitsa kuutioituna
  • oliiviöljyä
  • 4-5 tomaattia tai 1 prk tomaattimurskaa
  • 2 valkosipulinkynttä viipaloituna
  • suolaa ja mustapippuria oman maun mukaan
  • tuoretta tai kuivattua chiliä 
  • tuoreita yrttejä: basilikaa, oreganoa, persilja
Laita kuutioitu munakoiso siivilään ja ripottele päälle suolaa. Anna munakoison itkeä puolisen tuntia ja huuhtele tai pyyhi ylimääräinen suola pois. Hauduta paloiteltuja kasviksia öljyssä viitisen minuuttia, lisää kuutioitu tomaatti tai murska ja hauduta höystö kypsäksi. Mausta ja tarjoile sellaisenaan tai riisin tai leivän kera.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.