Kikherne-papupata

sunnuntai 4. marraskuuta 2012



Kikherneet ovat yksi monista suosikeistani ja niinpä päädyin viikolla tekemään tämän lämpimän padan. Ruoka on hyvin yksinkertainen, mutta jos haluat mausteisemman version, blogissani on pari ohjetta jo entuudestaan: intialainen kikhernepata ja chilinen kikherne-linssikeitto.
Kikhernepata on oivaa tarjottavaa juoksulenkin jälkeen tai arki-iltana, kun haluaa ruoan pöytään helposti ja nopeasti.

Kikherne-papupata 4 henkilölle

öljyä paistamiseen
1-2 porkkanaa ohueksi paloiteltuna tai raastettuna
1-2 sipulia hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
0,5-1 rkl curryjauhetta
1 cm:n pala tuoretta inkivääriä tai 1 tl inkiväärijauhetta
1 prk tomaattimurskaa
1 prk kikherneitä huuhdottuna ja valutettuna
1 prk papuja huuhdottuna ja valutettuna (härkäpapu/valkoinen/ruskea papu)
suolaa, mustapippuria
tuoretta persiljaa tai korianteria tarjoiluun
lisäkkeeksi riisiä

  • laita riisi kiehumaan riisipaketin ohjeen mukaan
  • kuullota sipuleita ja porkkanoita kattilassa öljyssä, lisää muut mausteet perään
  • kaada tomaattimurska kattilaan ja anna seoksen hautua 10-15 minuuttia
  • lisää kikherneet ja pavut joukkoon, tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria
  • tarjoile riisin kera





3 kommenttia

  1. Kikherneet ovat täälläkin suosikkiruokaa! Missä muodossa tahanssa, milloin vain! Ja parasta on että ne ovat halpoja<3

    VastaaPoista
  2. Mitä inkiväärille pitää tehdä? Laitetaanko se 1 cm pala sinne sellaisenaan? Ikinä inkivääriä käyttänyt *nolo*

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Raastettuna tai hienonnettuna joukkoon, jos käytät tuoretta.

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.