Kikherneet ovat yksi monista suosikeistani ja niinpä päädyin viikolla tekemään tämän lämpimän padan. Ruoka on hyvin yksinkertainen, mutta jos haluat mausteisemman version, blogissani on pari ohjetta jo entuudestaan: intialainen kikhernepata ja chilinen kikherne-linssikeitto.
Kikhernepata on oivaa tarjottavaa juoksulenkin jälkeen tai arki-iltana, kun haluaa ruoan pöytään helposti ja nopeasti.
Kikherne-papupata 4 henkilölle
öljyä paistamiseen
1-2 porkkanaa ohueksi paloiteltuna tai raastettuna
1-2 sipulia hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
0,5-1 rkl curryjauhetta
1 cm:n pala tuoretta inkivääriä tai 1 tl inkiväärijauhetta
1 prk tomaattimurskaa
1 prk kikherneitä huuhdottuna ja valutettuna
1 prk papuja huuhdottuna ja valutettuna (härkäpapu/valkoinen/ruskea papu)
suolaa, mustapippuria
tuoretta persiljaa tai korianteria tarjoiluun
lisäkkeeksi riisiä
- laita riisi kiehumaan riisipaketin ohjeen mukaan
- kuullota sipuleita ja porkkanoita kattilassa öljyssä, lisää muut mausteet perään
- kaada tomaattimurska kattilaan ja anna seoksen hautua 10-15 minuuttia
- lisää kikherneet ja pavut joukkoon, tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria
- tarjoile riisin kera
Kikherneet ovat täälläkin suosikkiruokaa! Missä muodossa tahanssa, milloin vain! Ja parasta on että ne ovat halpoja<3
VastaaPoistaMitä inkiväärille pitää tehdä? Laitetaanko se 1 cm pala sinne sellaisenaan? Ikinä inkivääriä käyttänyt *nolo*
VastaaPoistaRaastettuna tai hienonnettuna joukkoon, jos käytät tuoretta.
Poista