Helppo kurkkurelissi avomaankurkusta

torstai 1. elokuuta 2013



Tänä vuonna puutarhassa kasvaa enemmän avomaankurkkua kuin kesäkurpitsaa, joten sitä on tarvinnut ruveta säilömään. Reseptin kurkkurelissin voi tehdä myös kesäkurpitsasta. Kuvasin ohjeen puhelimeen kälyn lehdestä, mutten muista mistä, vastaavanlaisia lienee netti pullollaan. Kurkut kasvavat kovalla tahdilla, joten muitakin säilykeohjeita täytynee testata. Martha Stewartilla näyttää olevan vinkkejä enemmänkin tarjolla.

Helppo kurkkurelissi

1 dl vettä
1 dl etikkaa
2 rkl karkeaa suolaa
10 kokonaista valkopippuria
1 rkl sinapinsiemeniä
pala inkivääriä
600 g avomaankurkkua
100 g sipulia
2-3 valkosipulinkynttä
3 dl hillosokeria
0,5-1 dl tilliä

  • kiehauta vesi ja mausteet, sekoita kunnes suola on sulanut
  • nosta kattila pois liedeltä ja anna liemen maustua 
  • pese kurkut ja leikkaa pieniksi kuutioiksi (kuorin omat kurkkuni, jolloin relissistä tuli täysin vaaleaa)
  • kuori ja kuutioi myös sipulit
  • siivilöi mausteliemi ja nosta kurkut ja sipulit liemeen
  • sekoita sokeri joukkoon ja anna kiehua parin minuutin ajan
  • nosta kattila pois liedeltä ja sekoita tilli joukkoon
  • purkita relissi kuumana pestyihin ja kuumennettuihin lasitölkkeihin
  • jäähdytä ja säilytä kylmässä


3 kommenttia

  1. Meillä taas on toisinpäin, kesäkurpitsaa tulee hurjalla vauhdilla mutta kurkkuja on vasta yksi :D toivon kyllä kohtalaista kurkkusatoa vielä, haaveissa olisi säilöä kurkkuja ensimmäistä kertaa!

    VastaaPoista
  2. Meillä oli viime vuonna sama juttu ja kehittelin jos jonkinlaista purtavaa kesäkurpitsasta. http://kipparinmorsian.blogspot.fi/2012/08/tuutin-taydelta-kesakurpitsaa.html
    En tiedä, miksi eivät nyt ole niin kasvussaan. Paitsi talvikurpitsa. No, vielä ehtivät kasvaa. Ja pienimmät ovat parhaita.

    VastaaPoista
  3. Aikamoinen säilöntäurakka on tiedossa täälläkin, ihana tää kesä! Olen ihan tyytyväinen, että kurkut odottelevat pieninä kiltisti siihen asti, että punajuurisäilykkeet ja hillot on saatu purkkeihin. Meidän kurkkusato nimittäin näyttäis valmistuvan vasta muutaman viikon sisällä.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.