Tomaattinen sienikeitto

sunnuntai 22. tammikuuta 2012


Tämä ruoka on loistava arki-illan keitto, sillä ruoka valmistuu nopeasti. Jos sinulla on kaapit täynnä kuivattuja sieniä, laita aamulla ennen töihin lähtemistä sieniä turpoamaan veteen, niin keitto valmistuu illalla entistä nopeammin. Jos liotat sieniä näin kauan, käytä liotusliemi keittoon kasvisliemen sijasta. Lyhyempikin liotusaika riittää. 
Kesällä keitto kannattaa ehdottamasti tehdä tuoreista suppilovahveroista ja ylikypsistä tomaateista, mutta näin talviaikaan kuivatut sienet ja tomaattimurska ajavat kyllä asian. 

Sienikeitto suppilovahveroista  neljälle henkilölle

1 l tuoreita tai 5-6 dl kuivattuja suppilovahveroita
1 rkl oliiviöljyä
1 iso sipuli hienonnettuna
1-2 valkosipulia hienonnettuna
7 dl kasvislientä (tai sienien liotusliemi)
0,5-1 prk tomaattimurskaa tai kesällä 4 tuoretta ylikypsää tomaattia
2-3 rkl sulate- tai tuorejuustoa
1 dl maitoa tai kermaa
suolaa, mustapippuria
tuoretta persiljaa tai timjamia
  • kuullota sipulit voissa
  • siivilöi ja purista sienistä vedet pois, ota vesi talteen ja lisää sienet kattilaan
  • kaada tomaattimurska päälle 
  • lisää sienien liotus- tai kasvisliemi ja hauduta keittoa 15 minuuttia
  • lisää sulatejuusto ja loraus maitoa
  • soseuta keitto 
  • mausta keitto ja tarjoile tuoreen leivän kanssa

3 kommenttia

  1. Muokkasin ohjettasi vielä hiukan ruokaisammaksi lisäämällä kuivattua kaalia ja täysjyväpastaa (soseutin nekin). Tosi hyvää! Kiitokset terveellisestä sienikeitto-ohjeesta. :)

    VastaaPoista
  2. Oletko ajatellut liittyä top100ruokablogit-sivustolle?
    Meitä on siellä jo monta :)

    Tässä oma blogini, sienijuttuja jonkinverran:

    Http://lukanlusikassa.blogspot.com

    VastaaPoista
  3. Tiedän kyllä mainitsemastasi sivustosta, mutta liittymättä on jäänyt. Kiitos molemmista vinkeistä!

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.