Raikasta aasialaista

torstai 25. maaliskuuta 2010


Nämä nuudelikääryleet ovat loistavia sormisyötäviä. Voit syödä niitä niin piknikillä, lounaaksi tai arki-illan iloksi. Tällä reseptillä olen tainnut nautiskella jo muutaman kerran ja joka kerta ne maistuvat taivaallisilta! Kääryleitä voi höyryttää, keittää, paistaa rasvasssa tai uunissa, mutta nämä kääryleet eivät vaadi kypsentämistä lainkaan. Toki voit ne halutessasi esimerkiksi paistaa uunissa, jolloin kääryleet saavat rapean pinnan. Itse kostutin vain riisipaperit  lämpimässä vedessä muutaman sekunnin ajan. Tein saman tien kaksinkertaisen annoksen, jotta sain tehtyä osasta salaattisseoksesta itselleni ja miehelleni lounassalaatin seuraavalle päivälle. Täytettä voi siis syödä ihan sellaisenaan.

Jos auttavia käsiä on paikalla, kannattaa kääryleet tehdä yhteistyönä. Toinen voi kastaa riisipaperit veteen ja toinen heittää täytteet kehiin ja alkaa käärimispuuhiin.

Täytteeksi sopii käytännössä kaikki kasvikset, joten tähän täytteeseen sopii tyhjentää jääkaapin sisältö. Kalakastikeen, riisipapereiden ja Hoisin-kastikkeen pitäisi löytyä kaupan kuin kaupan hyllyltä.

Aasialaiset katkarapusalaattikääryleet noin kahdeksan käärylettä

Kastike:
1 limen tai sitruunan kuori ja mehu
1 rkl kalakastiketta (fish sauce)
1 tl hoisin-kastiketta
1 siemenistä puhdistettu chili ohuina viipaleina
1 kuorittu valkosipulinkynsi silputtuna

Täyte:
100 g keitettyjä ja kuorittuja katkarapuja
kourallinen pavunituja
50 g pakasteherneitä sulatettuna
1 porkkana tikkumaisina suikaleina
2 rkl korianteria silputtuna
2 tl kuumalla pannulla paahdettuja seesaminsiemeniä

vietnamilaisia riisipaperikuoria, joiden läpimitta on 16cm
makeaa chilikastiketta

Yhdistä kastikkeen ainekset ja siirrä sivuun.
Yhdistä sen jälkeen katkaravut, herneet, porkkanat, idut, korianteri ja seesaminsiemenet erillisessä kulhossa. Kaada kastike päälle ja sekoita.Kasta riisipaperit yksi kerrallaan kuumaan veteen. Tarkasta paketin kyljestä kuinka kauan niitä pidetään vedessä, sillä valmistajasta riippuen niitä pidetään 5-30 sekuntiin vedessä.


Nosta riisipaperi leikkuulaudalle tai työtasolle pehmenemään. Laita lusikallinen täytettä salaattiseosta kuoren keskelle ja taita paperin toinen puoli päälle. Taita kummatkin päät kääryleen sisään ja käännä ympäri, jotta saat pitkän sauman suljettua. Aseta saumapuoli alaspäin. Jos kääryleitä ei tarjoilla heti, peitä ne kostealla pyyhkeellä.

Tarjoa lisäksi chilikastiketta, johon kääryleitä voi dipata.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.