Kotona tehtyä mysliä

sunnuntai 21. maaliskuuta 2010

En ole koskaan ollut suuri myslin ystävä, koska kaupasta ostetut myslit ovat olleet liian makeita tai sitten niistä on vain puuttunut se jokin. Innostuin tekemään mysliä viikonloppuna ja lopputuloksesta innostuneena, aion tehdä mysliä itse jatkossakin.

Ensimmäisen ohjeen bongasin Suojaa ruoasta -kirjasta ja toisen Rakkautta, oliiveja ja timjamia -keittokirjasta. Viimeisimmän oli äitini testannut jo aikaisemmin ja todennut hyväksi. Molemmat ohjeet ovat helposti muokattavissa ja jos kaikkia raaka-aineita ei kaapista löydy, ei haittaa. Ensimmäinen mysli ei vaadi muuta kuin sekoittamaan aineet sekaisin, toisessa seosta paahdetaan uunissa. 

Marjainen mysli (noin kaksi litraa)

5 dl kaurahiutaleita
5 dl ruishiutaleita
2 dl kaura- tai ruisleseitä
2 dl kuorittuja seesaminsiemeniä
2 dl kokonaisia pellavansiemeniä tai pellavarouhetta
2 dl kuivattuja mansikoita tai mustikoita
2 dl kookoshiutaleita
2 dl kuivattua omenaa tai banaania

Sekoita aineet kulhossa ja kaada lasipurkkeihin.



Rusinainen mysli

5 dl ruishiutaleita
5 dl kaurahiutaleita
100 g saksanpähkinöitä tai manteleita
2 dl auringonkukansiemeniä
1 dl kookoshiutaleita
1 dl ruskeaa sokeria
--
2 dl vettä
5 rkl ruokaöljyä (ei oliiviöljyä)
--
2-3 dl rusinoita

Kuumenna uuni 200 asteeseen.
Yhdistä kuivat aineet kulhossa. Sekoita vesi ja öljy keskenään ja kaada seos kulhoon. Puristele seosta kädellä tai sekoita kauhalla, kunnes kosteus tasoittuu joka puolelle. Levitä seos voidellulle uunipannulle.
Pane uunipelti uunin keskitasolle 20-30 minuutiksi. Ota uunipelti ainakin kolme kertaa ulos uunista ja sekoita seosta, niin että mysli paahtuu tasaisesti. Anna jäähtyä.
Sekoita rusinat joukkoon ja pane mysli tiiviiseen astiaan. Tarjoa mysliä esimerkiksi maustamattoman jogurtin tai viilin kanssa. 


Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.