Korppujauhoja

keskiviikko 10. maaliskuuta 2010

Innoissani olin aloittamassa pientä puuhaa illan iloksi, mutta leivät eivät olleetkaan vielä tarpeeksi kuivia. Niin, olin siis tekemässä kuivahtaneista leivistä korppujauhoja.

Inhoan vanhaa leipää, mutta yhtä lailla ärsyttää työntää hyvää leipää biojätteeseen. Ratkaisin asian niin, että jätän leivän kuivumaan uunin jälkilämpöön tai lieden päälle pariksi päiväksi. Sitten vain tehosekoittimeen ja korppujauhot ovat valmiit.

Suosittelen kaikille, sillä vanhoista leivistä saa moneen ruokaan entistä enemmän makua. Ruisleipääkään ei kannata hylkiä, sillä siitä tehdyistä jauhoista saa hyvän leivityksen esimerkiksi paistetuille silakoille. Yhtä lailla niitä voi käyttää Wieninleikkeeseen tai paneroituihin kanafileisiin.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.