Flunssa tai rokotuksen jälkioireet päällä ja kotona potemassa oloa. Mies kyseli töistä tultuaan mitä tekisi mieli ja halusin syödä jotain mässyä. Tai jotain suolaista. Mieliteko vaihtui nopeasti caesarsalaattiin ja sitähän puoliso rupesi tekemään ensimmäistä kertaa itse. Yleensä minä olen se, joka salaatit vääntää ja kehittelee niitä jääkaapista löytyvistä tähteistä.
Tässä yksi monista versioista kokeiltavaksi. Salaattiin voi kanan sijaan käyttää esimerkiksi katkarapuja tai rapeaksi paistettua pekonia.
Kana-caesarsalaatti
2 kerää side- eli roomansalaattia tai jääsalaattia
1 pnt rucolaa
6–8 viipaletta hiivaleipää kuutioina
1–2 rkl oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi
2–3 broilerin rintafileetä
100 g parmesaanijuustoa
Kastike:
8 anjovisfileetä
3 rkl sitruunanmehua
1 ½ rkl Dijon-hunajasinappia
2 tl Worcestershirekastiketta
1-2 valkosipulinkynttä
1 dl oliiviöljyä
Paahda leipäkuutiot rapeiksi pannulla oliiviöljyssä. Purista valkosipulinkynsi pannulle maustamaan leipäkuutioita. Siirrä paahdetut leipäkuutiot pois pannulta.
Paista broilerin rintafileet pannulla kypsiksi molemmin puolin ja leikkaa kuutioiksi.
Vuole parmesaanista ohuita lastuja juustohöylällä tai kuorimaveitsellä.
Valmista kastike. Laita anjovisfileet kulhoon ja mittaa joukkoon sitruunanmehu, sinappi ja Worcestershire-kastike. Purista joukkoon valkosipulinkynsi. Sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää lopuksi öljy pienissä erissä koko ajan vatkaten. Muistathan maistaa kastiketta, jotta lopputuloksesta tulisi enemmän kuin hyvää!
Revi salaatinlehdet kulhoon, lisää rucola, juustolastut, broilerin fileepalat ja leipäkuutiot. Kääntele sekaisin.
Perinteisessä caesarsasalaatissa kastike sekoitetaan kokonaan salaatin joukkoon, mutta voit halutessasi kaataa sitä vain mausteeksi salaatin pinnalle.
Ei kommentteja
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.