Arki-iltaan kukkakaalikeittoa

sunnuntai 14. maaliskuuta 2010

Keittoja ei voi ylistää liikaa, joten alkuviikkoon suosittelen mitä tänään syötäisiin- pähkäilijöille kukkakaalikeittoa. Jos keitosta haluaa tehdä fiinimpää, voi keittoon lisätä vaniljatangosta siemenet ja tangon puolikkaan nesteen lisäämisen yhteydessä.

Ensi viikolla luvassa ainakin ekoilua ja sisilialaista pääsiäiskakkua. Nyt rupean lukemaan kirjaa siitä, kuinka ruoasta saa suojaa sairauksia vastaan.

Vaniljalla maustettu kukkakaalikeitto

1 iso kukkakaali pieninä nuppuina
4 pientä perunaa tai maa-artisokkaa kuutioituina
2 salottisipulia hienonnettuna
1 purjon valkoinen osa viipaloituna
3 rkl voita
muutama kokonainen valkopippuri
(½ vaniljatankoa, 1 dl valkoviiniä)
1 dl valkoviiniä
8 dl kasvislientä
2 dl kuohukermaa

Valinnainen lisä:
2 rkl voita 
1 pieni retikka pieneksi kuutioituna
2 rkl purjon vihreää osaa hienonnettuna

Sulata voi kattilassa ja lisää sipulit ja purjon valkoinen osa. Kuullota, kunnes ne hieman pehmenevät. Lisää kukkakaalit ja perunat kattilaan. (Halkaise vaniljatanko ja raaputa toisesta puolikkaasta siemenet veitsen kärjellä kattilaan. Lisää valkoviini.) Kaada kasvisliemi kattilaan, lisää pippurit ja jatka kypsentämistä, kunnes kasvikset ovat pehmeitä.

Poista vaniljatanko ja soseuta keitto. Ohenna tarvittaessa kasvisliemellä. Lisää kerma ja anna tehosekoittimen/sauvasekoittimen käydä niin pitkään, että keitosta tulee kuohkeaa. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja valkopippuria.

Paista retikkakuutioita pannussa voissa, kunnes ne saavat hieman väriä. Lisää purjon vihreä osa joukkoon. Koristele keitto retikka-purjoseoksella.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.