Haukipullat

torstai 26. heinäkuuta 2012


Rakastan kalaa ja jostain kumman syystä haukipullia! Pitkästä aikaa tein niitä itse ja tarkoituksenani oli blogata teille niiden resepti. Mutta kuinka ollakaan, ohjeesta ei ole enää jälkeäkään. Tein talvella haukipullia, mutta kypsensin ne kalaliemessä. Noiden haukipullien ohje löytyy täältä. Yhtä lailla voit valmistaa haukipullat kuten lihapyörykät eli ei muuta kuin korppujauhoja, mausteita ja munia hienoksi jauhetun hauen joukkoon. Yksi reseptivaihtoehto löytyy tämän linkin takaa.

Haukipullia, nokkoslettuja ja uusia perunoita. 
Syömällä kotimaista kalaa suosit kestävää kalastusta. Älä siis pidä lomasaaliitasi roskakaloina, jos satut saamaan esim. haukia ja särkiä. Molemmistä kaloista saa jos jonkinlaista herkkua. WWF:n sivuilta löydät suositukset kaloihin, joita kaupan tai kauppahallin tiskeiltä kannattaa ostaa sekä vinkkejä kalojen käsittelyyn. Samaisilta sivuilta löytyy myös Markus Maulavirran lyhyt video siitä, kuinka saat poistettua hauen y-muotoisen ruodon. Haukipullissa ruodoista ei tarvitse kärsiä, sillä suurimmat ruodot poistettuasi, lihamylly hoitaa loput tarpeeksi hienoksi.

Käy tutustumassa kalaoppaaseen ja vinkkaa toki, jos sinulta löytyy loistava haukiresepti, jota haluaisit minun testaavan ensi kerralla. Lisäksi voit ilmoittaa WWF:lle, jos lähikauppiaasi myy uhanalaista kalaa. Tsekkaa, onko kalakauppiaasi listalla tai onko häntä ylipäänsä haastettu ottamaan ottamaan osaa kampanjaan. Ja ainahan voit itse olla ostamatta kasvatettua tai ulkomailta tuotua kalaa.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.