Ruohosipulinkukkasuolan pohjana karkea ruususuola |
Pohjana tavallinen karkea merisuola |
Pohjana hieno ruususuola |
Jätin reilu viikko sitten ruohosipulinkukkia kuivumaan lautaselle huoneenlämpöön. Road tripiltä palattuamme kukat olivat kuivuneet ja pyöräytin niistä suolaa. Olen tehnyt aiemmin erilaisia yrttisuoloja, joten samaa periaatetta noudattaen valmistin suolan kukistakin. Tein pienet satsit karkeasta ja hienosta ruususuolasta sekä tavallisesta merisuolasta. Merisuola jätti suolan harmaammaksi, mutta käytettyä sekin tulee. Pinkimpää suolaa haluan käyttää esimerkiksi siian graavaukseen ja ripotella hienoa suolaa vielä tarjoiluvaiheessakin päälle. Ruohosipulinkukka antaa suolalle mukavaa makua, mutta sipulisuus ei kuitenkaan ole liian voimakas. Nyt jätän suolat vielä kuivumaan, jotta ne eivät paakkuunnu purkissa ja syksylle on taas ihanaa herkkua nautittavaksi!
Ruohosipulinkukkasuola
hienoa tai karkeaa ruususuolaa
tuoreita tai kuivatettuja ruohosipulinkukkia
Hienonna ainekset tehosekoittimessa haluamaasi karkeuteen ja jätä suola sen jälkeen kuivumaan leivinpaperin päälle uunipellille. Kun suola on kuivunut, voit lusikoida sitä lasipurkkeihin käyttöä varten. Suola toimii myös loistavana tuliaisena niin uuteen kotiin kuin mökkivisiitillekin.
VINKKI! Voit käyttää ruohosipulinkukkien tilalla muitakin syötäviä kukkia (ruiskaunokki, kehäkukka) tai yrttejä.
Ei kommentteja
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.