Tumma joululimppu

maanantai 27. joulukuuta 2010




Jo toistamiseen joulupöytään pääsi tarjolle limppu, johon tutustuin jo kokkikouluaikoinani. Miksikään joululeiväksi limppua ei kuitenkaan voi kutsua, leipä muistuttaa pikemminkin saaristolaisleipää. Jos virtaa riittäisi enemmän ja vuorokaudessa olisi enemmän tunteja, voisin tehdä leipää uuden vuoden juhlintaankin. Kalat ja limppu ne yhteen soppii!

EDIT: Tämä herkkuleipä on löytänyt tiensä takaisin joulupöytäämme ja leivomme tätä joka jouluksi.

1 l appelsiinituoremehua
3 dl ruisjauhoja
3 dl leseitä (ruis/vehnä)
3 dl tuoppimallasta
2 palaa hiivaa
3 dl siirappia
1 rkl suolaa
10-13 dl vehnäjauhoja

Tee löysähkö taikina ja anna kohota 1 ½ tuntia. Jaa taikina kolmeen voideltuun leipävuokaan ja paista 175 asteessa noin 1 ½ tuntia. Ensimmäisen tunnin jälkeen voit halutessasi valella leipää siirappivedellä, lopputulos on hyvä valelusta huolimatta.

2 kommenttia

  1. Vaikuttaa superhyvältä! Teethän ensi vuonnakin, teethän? Ja saadaanhan maistaa?

    VastaaPoista
  2. Tätä kyseistä leipää tulee varmasti tehtyä, joten pidetäänpäs mielessä, että pääsette tekin maistille!

    VastaaPoista

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.