Papuja viinissä

sunnuntai 16. helmikuuta 2020



Tässä ruoassa kanan sijaan pavut ovat pääosassa ja maistuivat niin taivaalliselta kanaliemeen tehtynä. Kyseessä ei siis ole täysin kasvisversio, mutta se johtui vain siitä, että olin keittänyt viikonloppuna luista ja pakastimeen kerätyistä kasvisten jämistä kanaliemen. Minulla on siis tapana kerätä varsisellereiden, porkkanoiden, sipuleiden, yrttien jne. päitä, kuoria ja huonompia osia pakastimeen liemien tekemistä varten. Teitpä sapuskan sitten kasvis- tai kanaliemeen, osta parasta mahdollista (ellet tee itse), sillä liemellä on varsin tärkeä rooli. Toinen asia on sitten se, haluatko syödä pavut patamaisen paksuna vai keittomaisena. Me valitsimme nestemäisemmän version, ehkä ensi kerralla sitten patamaisempaa papupataa juuresmuusin kera.

Puoliso oli bongannut reseptin New York Timesin ruokaosiosta - onneksi! Lämmin ja lempeä pata houkutteli alkuviikosta, kun kurkkukipu ilmoitti flunssa-aallon pyörähtäneen meidänkin kotiin.  Ruoka sopii täydellisesti hiihtolomapäiviin ja viikonlopun lounaisiin, vaikkei talvesta nyt varsinaisesti olekaan tietoa. Tätä nopeasti valmistuvaa kasvisruokaa tullaan meillä kokkailemaan vastedeskin!


Papuja viinissä eli haricots blancs au vin 4 annosta

öljyä tai voita paistamiseen
3 porkkanaa kuutioituna
5 salottisipulia hienonnettuna
suolaa, mustapippurilla
200 g (1 rasia) herkkusieniä paloiteltuna
timjamin oksia
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 rkl tomaattipyrettä
5 dl kana- tai kasvislientä
1 dl punaviiniä
2 prk (4 dl) cannellini- tai valkopapuja
loraus konjakkia
1 rkl balsamicoa
tuoretta persiljaa hienonnettuna


Paista porkkanoita ja sipuleita 5 minuuttia öljyssä tai voissa, mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää herkkusienet joukkoon ja jatka paistamista, kunnes sienet saavat väriä ja kasvikset alkavat pehmentyä.

Lisää sen jälkeen valkosipulit, timjami, tomaattipyre ja viini mukaan. Anna viinin haihtua kokonaan  pois. Kaada lopuksi kanaliemi, pavut ja konjakki joukkoon ja anna ruoan muhia miedolla lämmöllä 20-30 minuuttia.

Poista timjamin oksat ja mausta pavut lopuksi balsamicolla ja ripottele persiljat joukkoon. Maista ruokaa ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.


Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.