Parsaa ja appelsiinikastiketta

keskiviikko 26. maaliskuuta 2014


Tämä parsaruoka osui ja upposi meikäläiseen! Kylmä, raikas ja keväinen alkuruoka.

2 appelsiinia
1 salottisipulia hienonnettuna
2-3 rkl valkoviinietikkaa
2 nippua parsaa
1 tl Dijon-sinappia
öljyä
suolaa, pippuria
Parmesania lastuina
1 keitetyn munan keltuainen

  • valitse ruokaan mielellään ohuita ja napakoita parsoja, sillä paksut ovat kirjaimellisesti puuta. Poista puiseva tyviosa veitsellä tai taivuta parsaa paksummasta päästä, jolloin se katkeaa melkein itsestään. 
  • jos parsan kuori vaikuttaa paksulta, laita parsaat leikkuulaudalle ja kuori kuorimaveitsellä nupun alapuolelta alkaen. Vihreitä parsoja ei siis ole välttämätöntä kuoria, niille riittää pesu. 
  • keitä parsoja pari minuuttia suolalla maustetussa vedessä, valuta ja viilennä parsa jäissä tai kylmässä vedessä
  • siirrä sipuli pieneen kuppiin ja kaada etikka päälle
  • raasta yhden appelsiinin kuori ja siirrä se sivuun
  • purista molemmista appelsiineista mehu ja keitä mehua kasaan kattilassa, kunnes siitä on haihtunut kolmannes
  • siivilöi appelsiinimehu ja lisää sinappi ja mausteet
  • siivilöi myös sipulista etikka pois ja kaada kastikkeen joukkoon
  • asettele parsat tarjoiluastiaan, lusikoi appelsiinikastiketta joukkoon, murustele keltuainen päälle ja vuole vielä Parmesan-juustoa parsojen päälle


2 kommenttia

  1. Olen tehnyt tämäntyyppistä parsaa, mutta ranskalaisessa ohjeessa on ollut mukana rapuja. Se on niin työläs ohje rapuaskartelujen kera, että sen aina siirtää pois vaihtoehdoista. Mutta - radikaali ajatus - jos tekisi parsaa appelsiinikastikkeella ilman rapuja! Tuossa on hyvän kuuloinen tasapaino tuossa kastikkeessa!

    VastaaPoista
  2. Mielestäni tämä toimii hyvin alkuruokana ja appelsiini oli loistava pari parsalle. Kerro ihmeessä, mitä tykkäsit, jos kokeilet.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.