Paistettua kuhaa ja maa-artisokkaa

keskiviikko 12. maaliskuuta 2014



Ajan kulumisen nopeuden huomaa parhaiten aina perjantaisin, sillä tuolloin meillä syödään kalaa. Voi olla, että syödään muinakin päivinä, mutta perjantaista on muodostunut minun yksinkertaisten kalaruokieni areena. Tämä ruoka valmistuukin nopeasti ja reseptistä on jälleen kiittäminen Pekka Terävää ja Teemu Auraa. Lisukkeena oli alun perin mustajuurta, mutta koska en sitä löytänyt kaupasta tähän hätään, maa-artisokka pärjäsi rinnalla vallan hyvin. Pekoniakin oli mielestäni ohjeessa turhan paljon, joten paistoin vain murto-osan (huomioitu alla), jotta kuhan maku pysyi pääosassa.

Paistettua kuhaa ja maa-artisokkaa 2 henkilölle

2 kuhafilettä
8-10 maa-artisokkaa
voita
suolaa, pippuria
sitruunanmehua
4 suikaletta pekonia pieneksi paloiteltuna
tuoretta ruohosipulia hienonnettuna

  • poista kuhasta ruodot ja paloittele sopiviksi annospaloiksi, mausta suolalla molemmin puolin
  • kuori maa-artisokat, paloittele ja ryöppää suolatussa vedessä
  • paista lopuksi artisokat voissa ja mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla ja pidä lämpimänä
  • paista seuraavaksi pekonit rapeiksi
  • paista kuhiin kaunis ruskea pinta 
  • asettele lautasella maa-artisokat ja kuhafileet, koristele ruohosipulilla ja pekoninpaloilla

2 kommenttia

  1. Hitsi, tämä ohje tulee vasta kun Näsijärvestä = kuhajärvestä oli pakko nostaa jäätilanteen vuoksi verkot ylös. Pitää odottaa avokalastuskautta - kuhia tulee tosin paljon harvemmin kesällä. Pitää pistää korvan taa!

    VastaaPoista
  2. Voi, olisipa meilläkin taitoa kalastamiseen! Reseptiä kannattaa kokeilla muillakin vaaleilla kaloilla, toimii varmasti.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.