Kööpenhaminan reissulta - Det Kongelige Bibliotek & Charlottenborg

maanantai 3. maaliskuuta 2014

Edellisellä bloggauksessa ehdinkin juuri kehua Tampereen kirjastoja ja niiden keittokirjavalikoimaa, mutta osataan sitä kyllä muuallakin. Kirjastojen edelläkävijät löytyvät usein Kööpenhaminasta ja Singaporesta. Matkakuume on päällä jälleen ja siitä muistin, että syksyn Kööpenhaminan reissulla tuli käväistyä myös joissakin paikallisissa kirjastoissa. Kirjaston tarjoamiin palveluihin en sen syvällisemmin tutustunut, ihailin vain sekä uuden että vanhan kirjaston arkkitehtuuria. Vaikuttavaa.

Suosittelenkin reissuilla käymään sekä museoissa että kirjastoissa, koska ne heijastavat loistavasti kyseisen maan kulttuuria. Ja vaikka tuntuisi, ettei ymmärrä taiteesta mitään, jokainen varmasti kokee jonkinlaisia elämyksiä. Ja jos ei muuten, niin kannattaa käydä pyörähtämässä kahvilassa ja saniteettitiloissa. Tämä koskee myös kotimaan tarjontaa ja olenkin huomannut, että moni ei käy kirjastoissa lainkaan eikä tiedä enää, mitä kaikkea kirjastolla on tarjottavana. Tiesitkö sinä, että kirjastosta voi lainata mm. pelejä, verenpainemittarin, tennismailan tai ompelukoneen? Kaikkea näitä ei ole vielä tarjolla joka kirjastossa, mutta kirjaston palvelut laajenevat koko ajan perinteisen kirjan lainauksen ulkopuolelle.

National library of Denmark & Copenhagen university library(The black diamond)
Søren Kierkegaards Plads 1, Copenhagen
Aukioloajat voi tarkistaa täältäKunsthallen Charlottenborg oli myös vaikuttava paikka ja senkin viereiseen kirjastoon oli pakko kurkata sisään. 2 kommenttia

  1. Vau kun hienoja kuvia:) ja hitsi oon asunut treella jo kohta 7v enkä o koskaan käynyt kurkkaamassa paikallisten kirjastojen kokkikirjoja!:D tarvii siis mennä mahd.pian! Kiitti vinkistä;)

    VastaaPoista
  2. Kirjastosta lainaaminen taitaa olla monelle jo liian hidasta ja vanhanaikaista toimintaa, kun netistä saa haettua jos jonkinlaista reseptiä. Ei siis ihme, että kirjaston tarjonta unohtuu. Vaikka etsin itsekin reseptejä netin syövereistä, taidan kuitenkin kokata enemmän kirjojen ja lehtien ohjeista.

    VastaaPoista

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.