Fenkolit kikherne-tomaattikastikkeessa

perjantai 7. maaliskuuta 2014



Sain idean tähän ruokaan Sikke - ruokaa rakkaudella–ohjelmasta. Tein ruoan muuten samaan tyyliin kuin Sikke, mutta lisäsin siihen kikherneitä proteiinien saamiseksi ja voimistin fenkoleiden makua vielä fenkolinsiemenillä. Tämän uunissa kypsennettävän ruoan voit tarjota pääruokana tai vaikkapa kalan lisäkkeenä. Tästä annoksesta riittää siis 2-3 pääruoaksi tai 4-6 lisäkkeeksi.

Fenkolit kikherne-tomaattikastikkeessa

2 fenkolia suurina paloina
1 prk tomaattimurskaa
1 sipuli hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
öljyä
2 tl fenkolinsiemeniä hienonnettuna
suolaa, pippuria
1 prk kypsiä kikherneitä
0,5-1 dl valkoviiniä
parmesania raastettuna

  • irrota fenkolit kerros kerrokselta ja paloittele suuriksi paloiksi. Ota vihreät tupsut talteen koristelua varten. 
  • keitä fenkoleita muutaman minuutin ajan suolatussa vedessä. Tarkoitus ei ole kypsentää niitä loppuun saakka vaan aloittaa ja nopeuttaa kypsymisprosessia.
  • paista fenkolinsiemeniä hetken aikaa öljyssä kattilassa ja lisää sipulit joukkoon, kuullota hetken aikaa
  • lisää tomaattimurska ja mausteet ja anna kastikkeen hautua 10-30 minuuttia
  • kun kastike alkaa olla valmista, lisää vielä kikherneet
  • lusikoi uunivuoan pohjalle hieman kastiketta, nostele fenkolipalat päälle ja kaada loppu tomaattikastike niiden päälle
  • lorauta valkoviiniä vuokaan, ripottele parmesanraaste päälle ja paista 200 asteessa noin 30 minuuttia
  • koristele fenkolin vihreillä tupsuilla ja tarjoile valkoviinin kera




Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.