Sitruksinen glögi

lauantai 20. joulukuuta 2014

Glögi aloittaa meillä joulun odotuksen jo lokakuussa. Tykkään fiilistellä glögillä ja joulutortuilla pimeyden laskeutuessa pysyvästi päällemme. Alkon glögit tulee testattua heti, kun ne hyllyiltä löytyvät, mutta ikävä kyllä suurin osa juomista on aivan liian makeita ja esanssisia makuuni. Joskus lämmitän vain punaviiniä, mutta toisinaan innostun tekemään makusiirappia ja mausteista glögiä itsekin. Keitin ensimmäistä kertaa mulled wineä Jamie Oliverin reseptiä oikoen ja mukaillen. Tykästyin. Kunnes kävi ilmi, että mies on tehnyt tätä samaista glögiä aikaisemmin. Ei ollutkaan eka kerta, mutta toisenlainen.

Kuumiin punaviinijuomiin, glögeihin, mulled wineihin käy periaatteessa mikä punaviini vain, mutten itse ostaisi sitä halvinta ja huonointa. Enkä kyllä kalleintakaan.Sitruksinen glögi

3 klementiinin mehu (kuori myös raastettuna, jos luomua tarjolla)
1 luomusitruunan raastettu kuori ja mehu
1 luomulimen raastettu kuori ja mehu
200 g sokeria (mikä tahansa käy)
6 kokonaista neilikkaa
1 kanelitanko
3 laakerinlehteä
muskottipähkinää raastettuna
puolikas tai kokonainen vaniljatanko halkaistuna
1-2 dl punaviiniä
*
2 ploa punaviiniä

Heitä ainekset kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Anna liemen porista liedellä, kunnes sokeri on sulanut ja muuttunut siirappimaiseksi. Kaada punaviiniä joukkoon ja lämmitä juoma kuumaksi. Kauho juoma lasiin ja toivota vieraat tervetulleiksi.

Mikäli tarvitset glögiä vain pari lasillista, ota tarvittava määrä siirappia erikseen ja kuumenna punaviinin kera. Siirrä loppu siirappi jääkaappiin odottamaan seuraavia kertoja. 


Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.