Joulufiiliksiä kaivatessa ajatukset suuntautuivat illanistujaisiin ja pikkujoulutunnelmiin. Juuri juhlissa tarjottavia pikkupurtavia söisin juuri nyt mieluiten. Valitettavasti näin arki-iltana ruoka ei voi koostua pelkästään cocktailpaloista, sillä niiden valmistamiseen ei ole aikaa. Onneksi on kuitenkin mahdollista tehdä edes jotain. Niinpä ajattelin valmistaa seuraavina päivä jotain pientä suolaista pienet juhlat mielessäni.
Olin ostanut viikonloppuna kaupasta persimoneja ja löysin Martha Stewartilta erittäin simppelin ohjeen. Pestyt/kuoritut persimonit lohkotaan ja ympärille kääritään bresaolaa ja laitetaan tarjolle. Lisäsin mukaan vielä rucolaa ja meloni-parmankinkkuantipasto päivittyi talvisempaan versioon. Loistava sormiruoka!
Kardemumma Sour
1 annos
4 cl tummaa rommia
2,5 cl tuoretta limen mehua
1 cl sokerilientä
vihreitä kardemumman palkoja (tai rouhittua kardemummaa)
Murskaa kardemummat ravistimen pohjalle ja lisää muut ainekset sekä kourallinen jäitä. Ravista juoma voimakkaasti sekaisin ja kaada siivilän läpi lasiin.
***
Persimonia kutsutaan myös nimellä sharonhedelmä ja kaki. Kutsuitpa hedelmää millä nimellä tahansa, nyt on hetki nauttia niistä. Sesonki osuu näin joulun tienoille ja persimon sopii niin suolaiseen kuin makeaan kokkailuun.
Persimon muistuttaa muodoltaan tomaattia ja rakenteeltaan kiiviä. Hedelmän maku tuo mieleen luumun ja hunajan. Persimonin tunnistaa tummuvasta ja lopulta ruskealaikkuisesta ulkonäöstä.
Ei kommentteja
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.