Inkivääri-pistaasikakku

sunnuntai 14. joulukuuta 2014






Kuivakakun rakastajana ilahduin uusimman Glorian Ruoka&Viini -lehden inkivääri-pistaasikakkureseptistä. Kakkua oli käytetty yhtenä osana jouluisassa triflessä, mutta keskityin itse pelkästään kakkuun. Kakun leiponeena ja sitä maistaneena voin vannoa, että kuivuus on tästä kakusta kaukana. Ehkä pitäisikin jo unohtaa koko kuivakakku-käsite ja vaihtaa se vaikka pysyvästi kahvikakuksi tai herkkukakuksi. Loistavan makuista joka tapauksessa!


Inkivääri-pistaasikakku

1,5 dl kuorittuja pistaasipähkinöitä
1 iso sitruuna
0,5 dl raastettua inkivääriä
200 g huoneenlämpöistä voita
2 dl sokeria
4 kananmuna
3,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
0,5 suolaa
leivittämiseen voita ja korppujauhoja

Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen ja leivitä vuoka.

Rouhi pistaasipähkinät karkeaksi. Kuori ja raasta inkivääri. Raasta sitruunankuorta ja purista sen jälkeen sitruunanmehu. Ohjeessa taikinaan oli laitettu 1 rkl raastettua sitruunaa ja 0,5 dl sitruunan mehua, mutta laitoin itse asteen verran enemmän. Taikinaa maistamalla selviää oikea määrä.

Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen joukkoon. Sekoita vehnäjauhot, sooda, vaniljasokeri ja suola keskenään ja sekoita munaseokseen. Lisää lopuksi vielä inkivääri, pistaasit ja sitruunan kuoriraaste ja mehu.

Kumoa taikina vuokaan ja paista uunin alaosassa 50-60 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ja kumoa tarjoilulautaselle. Inkivääri-pistaasikakku maistuu parhaimmalta muutaman päivän kuluttua ja säilyy mehevänä parikin viikkoa.

3 kommenttia

  1. Vaikuttaa herkulliselta! Kuinka paljon sitä inkivääriä laitetaan?

    VastaaPoista
  2. Oi nam! Tämän voisi leipasta jouluksi.

    VastaaPoista
  3. @Viivi: Ups, inkivääri oli unohtunut reseptiikasta täysin. Lisäsin sen nyt mukaan, kiitos tästä!
    @Tiinakaisa: Suosittelen, tätä on mukava käydä leikkaamassa välissä jos toisessa.

    VastaaPoista

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.