Päärynä-roquefortpiirakka

maanantai 8. joulukuuta 2014


Lumen ja talven kaipuu on kova ja se näkyy kotona juustoisina mielitekoina. Syön sitä päivittäin muodossa jos toisessa ja se lieneekin minulle suklaan korvike. Viime viikonloppu aloitettiin tämän herkullisen päärynä-roquefortin parissa. Piirakkaa maistellessa mietin, että omena sopisi päärynän tilalle. Roquefortin tilalle en kuitenkaan suomalaista Auraa laittaisi, sillä päärynä vaatii rinnalleen erittäin voimakkaan sinihomejuuston.

Piirakkapohja

vajaa 3 dl vehnäjauhoja
100 g voita
1 kananmuna

Täyte
2 kananmunaa
1,25 dl kermaa
mustapippuria
3 päärynää kuorittuna ja viipaloituna
150 g roquefortjuustoa

Nypi jauhoista ja voista murumainen seos kulhossa. Lisää muna ja sekoita taikina kiinteäksi ja muotoile siitä pallo. Kääri taikina kelmuun ja nosta jääkaappiin 15-30 minuutiksi. 

Kuumenna uuni 180-asteiseksi. Kauli taikina jauhotetulla alustalla piirakkavuoan kokoiseksi. Käytin itse suorakulmion muotoista vuokaa, jonka mitat ovat 20*28 cm. Näin ollen halkaisijaltaan 20 cm:n kokoinen pyöreä vuoka lienee ihan passeli. 

Pistele pohjaa haarukalla, levitä päälle leivinpaperi ja sen päälle vielä kuivia herneitä painoksi (tai paistokuulia). Paista piirakkapohjaa 20 minuuttia ja poista herneet. Paista piirakkapohjaa vielä 15 minuuttia. Ota piirakkapohja uunista ja laske uunin lämpö 160 asteeseen. 



Vatkaa munat, kerma ja pippuri keskenään. Suolaa ei tarvitse laittaa, mikäli maltat käyttää ohjeen mukaisen määrän juustoa. 

Lisää päärynät ja roquefort munaseokseen ja kaada piirakkapohjan päälle. Paista piirakkaa vielä noin 30 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt. 


Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.