Lohi-kikhernepihvit

perjantai 3. tammikuuta 2014



Nyt jos sattui uudenvuoden juhlista jäämään lämminsavu- tai kylmäsavulohta, suosittelen paistamaan nämä kalaisat pihvit ruoaksi. Olen poiminut reseptin Hanna Skyttän Fuel Food-kirjasta ja siinä on käytetty tuoretta lohta, mutta yhtä hyvin taikinaan voi laittaa kypsääkin kalaa. Pihvit ovat loistavaa siedätyshoitoa niille, jotka eivät pidä kalasta tai niille, jotka vasta tutustuvat kikherneisiin.

Puoliso teki lupauksia tälle vuodelle ja pakostihan niissä joutuu itsekin olemaan mukana. Tai saa olla mukana. Parasta kaikissa kokeiluissa on se, että ne poikkeavat totutusta: joutuu kehittelemään ruokia täysin vegaanisina, välttämään sokeria tai vain kokeilemaan uusia reseptejä. Kaipaan vaihtelevuutta ruokavalioon enkä halua syödä samaa ruokaa monta päivää peräkkäin. Erillisiä lupauksia en rupea miettimään, mutta toivon syöväni tänä vuonna enemmän ranskalaista ja espanjalaista ruokaa sekä nauttimaan kasvisruoasta entistä enemmän. Oletko sinä tehnyt tulevalle vuodelle ruokalupauksia?

Lohi-kikhernepihvit 2 annosta

200 g kypsiä kikherneitä valutettuna
1 tl juustokuminaa
1 tl korianterijauhetta
0,5 punasipuli hienonnettuna
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 punainen chili siemenet poistettuna ja hienonnettuna
2 rkl sitruunamehua
100 g tuoretta lohta silputtuna
0,5 ruukku korianteria silputtuna

  • soseuta kikherneet, mausteet, sipulit, chili ja sitruunamehu tehosekoittimessa tahnaksi
  • lisää lohi- ja korianterisilppu
  • muotoile tahnasta pihvejä ja kieritä kookos- tai korppujauhoissa. Pihvit voi myös jättää leivittämättäkin. 
  • paista pihvit kuumalla pannulla öljyssä molemmin puolin noin 3-4 minuutin ajan
  • nauti pihvit salaatin, vihannesten ja kurkkukastikkeen kanssa
Kurkkukastike:
1 dl kuutioitua kurkkua
1 dl maustamatonta jogurttia
2 rkl tuoretta tilliä hienonnettuna
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.