Mustasilmäpapukeittoa nachoilla

tiistai 28. tammikuuta 2014



Olikin aika syödä pitkästä aikaa keittoa, jossa on papuja! Löysin vanhanaikaisesta reseptivihkostani tämän ohjeen enkä tiedä, mistä olen sen alun perin löytänyt. Keitossa on mättöruoan tuntua, sillä sen kanssa tarjotaan maissilastuja. Ja ne minä useimmiten yhdistän meksikolaiseen ruokaan ja olueen, mutta niistä ei tällä kertaa ole kyse. Vaikka kyllä ne keiton kylkeen sopivat.


Mustasilmäpapukeittoa nachoilla 4-6 annosta

3 dl mustasilmäpapuja
1 keltainen kurpitsa paloiteltuna
1 sipuli hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
öljyä
2 tl juustokuminaa
0,5-1 tl kuivattua chilirouhetta
2 tl currya
suolaa, mustapippuria
3 rkl tomaattipyreetä
1 vettä

***
ripaus kanelia
tuoretta korianteria hienonnettuna
maissilastuja

Laita mustasilmäpavut likoamaan runsaaseen veteen hyvissä ajoin. Niiden tulisi turvota vähintään 8 tunnin ajan, mieluiten yön yli. Valuta pavut siivilässä ja huuhtele ne vedellä.

Kuumenna öljy kattilassa, lisää juustokumina, chili, curry ja tomaattipyre joukkoon. Paista seosta pari minuttia, jolloin mausteet alkavat avautua.

Lisää kurpitsakuutiot, sipulit ja valkosipuli ja kuullota hetken aikaa. Lisää seuraavaksi mustasilmäpavut ja vesi. Kiehauta keitto kuumaksi ja anna hautua kannen alla miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia.

Lisää lopuksi vielä kanelia ja tarkista keiton maku. Ripottele keiton päälle tuoretta korianteria ja maissilastuja.

Huom! Keitto on gluteenitonta, kunhan vain tarkistat, ettei valmistaja ole tunkenut maissilastuihin vehnäjauhoja.

* * *

Maista myös meksikolaista kasviskeittoa paistetuilla tortillasiivuilla. 

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.