Talvinen puolukka-rosmariinijuoma

sunnuntai 19. tammikuuta 2014


Tein ennen joulua Truly Kiran ohjeen mukaisesti tätä makusiirappia, vaihdoin karpaloiden tilalle vain puolukat. Ensin tein tästä gin tonicit, mutta tämän vuoden puolella olen hörppinyt GT:n sijaan lämmintä, holitonta puolukkajuomaa. Eli vain tätä herkkusiirappia ja kuumaa vettä lasiin, loistavaa kuumepäivien jälkeiseen herkutteluun ja kylmän taltuttamiseen. Överit on parempi kuin vajarit, joten siirappia kannattaa keitellä heti ohjeen mukainen satsi, jos pidät puolukasta. 

Puolukka-rosmariinisiirappi (5 dl)

2 dl vettä
2 dl sokeria
3 dl puolukoita
2 tuuhea rosmariinin oksa
  • laita kaikki ainekset kattilaan ja keitä, kunnes puolukat ovat pehmenneet
  • murskaa puolukoita kevyesti puulastalla kattilan laitaa vasten, niin saat mehut paremmin talteen
  • anna siirapin jäähtyä hetken ja siivilöi marjat pois 

Puolukka-GT

4 cl puolukkasiirappia
4 cl giniä
tonicvettä
jäitä, puolukoita




Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.