Paistettua kuhaa ja papu-persiljamuusia

sunnuntai 12. tammikuuta 2014



Perjantaista on alkanut hiljalleen muotoutua kalapäivä ja olen siitä erittäin iloinen. Mikäs sen mukavampaa, kun syödä työviikon päätteeksi suhteellisen nopeasti valmistuvaa ja maukasta ruokaa. Ennen joulua söimme mm. haukiquennelleja sahramiliemessä sekä turskaa leivänmuruilla, oliiveilla, aurinkokuivatuilla tomaateilla ja oliiveilla kuorrutettuna. Tällä kertaa lautaselle päätyi kuhaa papujen kera. Usein kala-annoksiin on käytetty nimenomaan vihreitä papuja, joten tämä Gordon Ramsaylta napattu ohje oli mukavaa vaihtelua. Alkuperäisessä reseptissä oli käytetty koljaa, mutta koska koljan kalakanta on WWF:n mukaan paikoitellen heikko, ei haitannut, ettei sitä kalatiskistä löytynyt. Pyrimme syömään kotimaisia kaloja muutenkin.

Kuhaa ja valkopapu-persiljamuusia 2 hengelle

Valkopapu-persiljamuusi:

1 prk kypsiä, valkoisia papuja (voit käyttää myös kuivattuja papuja, mutta muista liottaa niitä yön yli ja varata kypsentämiseen reilusti aikaa)
3 siivua pekonia pieniksi paloiksi leikattuna
pari timjaminoksaa
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
kourallinen sileälehtistä persiljaa hienonnettuna
suolaa, pippuria

  • paista pekonit rapsakoiksi paistinpannulla ja nosta sen jälkeen syrjään
  • huuhdo pavut ja kaada kattilaan, lisää vettä sen verran, että pavut melkein peittyvät
  • lisää timjaminoksat ja valkosipulit joukkoon ja keitä sen aikaa, että niistä ehtii irrota makua
  • jos keität kuivattuja papuja, varaa niiden kypsymiseen 1-1,5 tuntia
  • nosta timjaminoksat pois ja kaada vettä hieman pois erilliseen mukiin
  • soseuta pavut ja notkista tarvittaessa vielä keitinvedellä
  • mausta muusi suolalla, pippurilla ja persiljalla
  • ripottele paistettu pekoni aivan lopussa annoksen päälle tai sekoita osa papumuusin joukkoon

Paistettu kuha

2-4 kuhafilettä
öljyä ja voita paistamiseen
suolaa, pippuria
sileälehtistä persiljaa hienonnettuna

  • kuumenna öljyä ja voita pannulla
  • lisää kuhafileet ja paista molemmin puolin, kunnes kala on kauniin ruskea, lusikoi samalla voiseosta fileiden päälle 
  • jos papumuusisi on ehtinyt jo jäähtyä, kuumenna sitä hetken aikaa
  • lusikoi muusia lautaselle ja nosta kuhafileet päälle
  • koristele persiljalla ja pekonimuruilla. Pekonin voi toki jättää kokonaan pois tai korvata sen paistetuilla leivänmuruilla.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.