Pinaatti-kananmunapannu

sunnuntai 28. kesäkuuta 2015



Brunssipöydän kuningatar shakshuka sai tänään suomalaisen kilpailijan rinnalleen - pinaatti-kananmunapannun. Herkullista syötävää niin aamiaiselle kuin lounaallekin. Ja parasta on tietysti se, että näin siirtolapuutarhan asukkina ainekset saa omalta pihalta kananmunia lukuunottamatta. Tähän versioon pääsi mukaan myös pieni nykerö pekonia, mutta käytännössä pannuun voi käyttää mitä vain.

Pinaatti-kananmunapannu 2 henkilölle

öljyä tai voita
1 sipuli varsineen hienonnettuna
2-3 kourallista pinaatinlehtiä
tuoretta persiljaa hienonnettuna
rucolaa hienonnettuna
hieman pekonia tai fetaa murusteltuna
suolaa, pippuria
2 kananmunaa

Lämmitä öljy paistinpannussa ja freesaa sipuleita pehmeämmäksi (lisää sipulinvarret myöhemmin). Jos haluat käyttää pekonia, paista ne ensin rapeiksi.

Lisää pinaatit ja paista kunnes ne ovat pehmenneet. Lisää sipulin varret, persilja ja rucola. Mausta pippurilla ja suolalla, maista.

Tee pinaattien keskelle kolot kananmunilla, mausta suolalla ja pippurilla ja anna niiden hyytyä, kunnes ne ovat mieleisesi kypsät. Murustele fetaa päälle. Nosta pannu pöytään ja nauti heti.


Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.