Kesäinen menu viime viikonlopulta

maanantai 8. kesäkuuta 2015Viime viikonloppuna teimme pitkästä aikaa ruokia suuremmalle poppoolle heittäessämme kehiin miehen synttärijuhlat hieman etupeltoon. Ruokajuhlien järjestäminen on mukavaa, mutta tällä kertaa haastetta kehiin toi erittäin kiireinen arki ja pienet tilat siirtolapuutarhalla. Hengissä selvittiin, ruoka onnistui kohtuullisen hyvin ja sukulaisiakin tuli siinä samalla taas pienen tauon jälkeen tavattua. Sää suosi juhlijoita ja ensimmäiset sadepisarat lensivät päälle juhlien päättyessä. Puutarhan kukatkin ottivat vieraat hienosti vastaan.

Lauantain menu koostui tutuista ruokalajeista, mutta onneksi tuli valmistettua myös oma suosikkini särkiparfait Chef Santerin reseptillä. Ohjetta ei ole vielä missään julkistettu, joten kerrottakoon sitä saatavan Gastrolaivalta Tampereen Ratinasta. Laivalta saa myös herkullista haukiburgeria.
Menun ruoat sopivat loistavasti mökkioloihin ja niinpä uskallankin suositella sitä varauksetta juhannuksen viettoon suuremmallekin poppoolle. Omia juhannuskokkailuja en ole ehtinyt miettimään laisinkaan, mutta varmaa on se, että silloin minäkin valmistan keittiössä jotain uutta ja jaan uusia reseptejä teillekin kokeiltavaksi. Siihen asti blogin puolella mennään matalalennolla muun elämän jyrätessä eteenpäin.

Aurinkoisia päiviä!

Kerroskurkkuleivät (kylmäsavulohi sopii täytteeksi vielä paremmin)
Särkiparfait
Nieriäsashimia ja paahdettua munakoisoa
Uudet perunat

Feta-melonisalaatti
Pikainen paprikasalaatti
Lihapullat
Raparperiglaseerattu pulled pork mustaherukan lehdillä

Grillattu raparperi kerma-rahkavaahdolla
Marengit
Sitruunabiscotit
Taivaallinen tiramisu
Karviaislimonadi
Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.