Pikantit lohivartaat chilillä ja limellä

sunnuntai 21. kesäkuuta 2015



Juhannukseksi ennustettiin kylmän koleaa säätä, mutta puolen tunnin siirtyminen Tampereelta pois osoitti toisin. Aurinko helli ja ehdimme nauttia miehen kanssa kesäisistä fiiliksistä useaan otteeseen. Perjantain parhaat hetket vietimme nautiskellen kuplajuomasta ja näistä tulisista lohivartaista ennen päiväsaunaa. Melonin, lohen, chilin ja limen makuyhdistelmä on aurinkoisen päivän ehdoton herkku. Vartaita syödessä tajusin, että vastaavilla mausteilla voisi valmistaa lämpimätkin vartaat vaikkapa kanan, possun tai naudan lihasta. Yksinkertaisten reseptien parhautta on juuri niiden monikäyttöisyys.

Pikantit lohivartaat chilillä ja limellä 4-6 henkilölle alkuruoaksi

200 g graavilohta palana
pieni meloni (hunaja-, verkko- tai cantaloupemeloni)
chilihiutaleita oman maun mukaan
tuoretta persiljaa hienonnettuna
varrastikkuja

Limekastike

1 limen mehu
2 dl maustamatonta jogurttia
0,5-1 rkl juoksevaa hunajaa
suolaa, mustapippuria

Leikkaa lohi ja meloni samankokoisiksi paloiksi. Pujota palat varrastikkuihin ja ripottele päälle chilihiutaleita ja persiljaa.

Raasta limen kuori ja purista mehu kulhoon. Sekoita jogurtti ja mausteet joukkoon. Tarkista maku ja tarjoile kalavartaiden kanssa.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.