Pinaattirisottoa retiiseillä

tiistai 16. kesäkuuta 2015




Korkkasimme puutarhamme satokauden eilen valmistamalla myöhäiseksi illalliseksi pinaattirisottoa retiiseillä. Fiilikseni nousivat kattoon, kun tajusin, että tästä hetkestä lähtien monet raaka-aineet löytyvät omalta mökkipihalta eikä kaupasta tarvitse enää ostaa salaatteja ja yrttejä.  Voin vain noukkia niitä tarpeen mukaan ja kylvää lisää siemeniä sitä mukaa kuin sato vähenee. Nyt alkaakin olla hyvä tsekata taimitilanne ja mikäli kaikki eivät ole säilyneet hengissä, kipaista torille ostoksille. Tyhjiin kohtiin aion kylvää ainakin pinaattia, salaatteja ja satsin persiljaa ja tilliä.


Kylmän tuulen kourissa tämä risotto lämmittää mukavasti ja vie ajatukset aurinkoisiin kesäpäiviin. Kokeile sinäkin!


Pinaattirisotto


1 rkl öljyä
1 salottisipuli hienonnettuna
2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
1 varsisellerinvarsi ohueksi viipaloituna
2 dl risottoriisiä
8-10 dl kana- tai kasvislientä tai vettä

1 dl kuivaa valkoviiniä
1 dl raastettua parmesaania
suolaa, mustapippuria tarpeen mukaan
reilu nokare voita
***
pari-kolme kourallista tuoreita pinaatinlehtiä
retiisejä koristeeksi ja extramakua antamaan
ruohosipulia hienonnettuna sekä ruohosipulin nuput tai kukat

Freesaa sipuleita öljyssä kattilassa, mutta älä ruskista niitä.

Lisää seuraavaksi varsiselleri ja riisi joukkoon ja freesaa niitäkin muutama minuutti, kunnes riisi kuultaa eli kiiltelee kauniisti.

Lisää valkoviini ja anna sen haihtua pois. Lisää lientä tai vettä joukkoon pienissä erissä ja keitä riisiä hämmentäen miedolla lämmöllä.

Maista välillä riisin kypsyyttä, kaikkea lientä et välttämättä tarvitse (ohjeesta huolimatta risotosta tulee joka kerta erilainen).

Paista pinaatti öljyssä paistinpannulla, kunnes se kutistuu kasaan ja lisää risoton joukkoon juuri ennen kuin risotto on valmista. Sekoita vielä parmesan joukkoon ja tarkista risoton maku.

Sekoita ruohosipulia ja retiisejä lohkottuina joukkoon ja koristeeksi.





Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.